Koncert Gradskog tamburaškog orkestra Banja Luka

09. avgusta 2016. 058.ba

Gradski-tamburaski-orkestar-banjaluka

ČAJNIČE – U okviru Velikogospojinskih svečanosti, Gradski tamburaški orkestar Banja Luka, 11. avgusta, na platou ispred Kulturnog centra „Filip Višnjić“, sa početkom u 20.00 časova, održaće veliki koncert na kome će se orkestar predstaviti izborom kompozocija iz svog bogatog repertoara.

Djela domaće i svjetske muzike izvešće solisti orkestra. Umjetnički rukovodilac i dirigent orkestra je Zlatan Mirić, profesor muzike iz Banjaluke.

Tokom 15 godina postojanja, Gradski tamburaški orkestar je u velikoj mjeri obilježio muzičku scenu ne samo Banja Luke, nego i svih zemalja gdje se tambura svira. Po mišljenju stručne muzičke javnosti, ovaj tamburaški orkestar je po programu i kvalitetu njegovog prezentovanja našao mjesto među najboljima na prostorima jugoistočne Evrope.

Mnogobrojnim nastupima širom Evrope, ovaj tamburaški orkestar pokazuje da je tambura instrument visokotehničkih mogućnosti, da se njom može svirati sve, od narodnog kola do najvećih djela klasične muzike, uključujući džez, popularnu, filmsku, kao i muziku savremenih autora.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Gordana Tadić

Rođena 14. septembra 1988. godine u Čajniču. Osnovnu i srednju školu završila u Čajniču. Godine 2012. diplomirala na Filozofskom fakultetu na Palama, odsjek Žurnalistika, te stekla zvanje diplomirani novinar.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Gordana Tadić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,