Mašta može svašta

Foto: Đorđe Karadžić - 10. avgusta 2016. 058.ba

Mreza od kesa (1)

ČAJNIČE – Kada nema uslova za zabavu ljudi vole da se žale. Ipak postoje oni koji uslove sami sebi stvaraju. Kažu kad ti život da ljuti limun ti napravi slatku limunadu.

Čajnička djeca prave sjajne „limunade“.

Terena za sport i rekreaciju ima, ali nemaju opreme. Često ni linije nisu iscrtane.

Ipak kada ima mašte i kada ima kreacije sve se može. Želite igrati odbojku, imate teren, ali nemate mrežu? Nikakav problem jer čajnička mašta može svašta.

Malo lastike, dosta kesa i dobijete nešto orginalno, nešto unikatno, i nešto čime se možete pohvaliti.

„Mreža“ je djelo čajničkih srednjoškolaca ljubitelja sporta i rekreacije.

Mreza od kesa (2)

Jovica Dačević, Stefan Živković, Stefan Manović, Stefan Lučić, Nebojša Stojanović, Vojin Šarac, Đorđe Karadžić, Mladen Karadžić, Anđela Veljović, Sara Klisura, Anja Petrović, Marija Učur, Stefan Tanović, ,Ognjen Dačević, Maria Racković, Ružica Jovanović i Petra Torović. To su imena onih koji u tamu unose svjetlo, koji svojom imaginacijom pokazuju da ljudski um i kreacija nemaju granica. Sve je u sitnicama i jednostavnosti. Sjajan pristup rješavanju problema.

Jovica Dačević kaže:

„Vodili smo se time da bolje je biti napolju I baviti se nekim sportom, nego sjediti u kući i koristiti telefon, računar, laptop i ostalo. Malo smo htjeli da promjenimo sport, pošto i fudbala i košarke igramo stalno pa smo se malo odlučili i za odbojku.“

Njegov drug Stefan Živković dodaje:

„Željeli smo nešto da promijenimo. I našli smo najjednostavnije rješenje. Okačili smo lastiku. Ružica se sjetila da stavimo kese da bi se lakše vidjelo kuda lopta prolazi.“

Mreza od kesa (3)

Ružica idejni tvorac koji je „mrežu“ učinio vidljivom i prije svega unikatnom je skromna djevojka. Ne voli da je ističu i prosto nam objašnjava odakle uopšte da je došlo do ove kreacije:

„Pa pošto na tom igralištu nema mreže za odbojku, a u salu se ne može ići, mi smo nešto improvizovali sa lastikom i kesama i eto sad igramo ovaj divni olimpijski sport.“

Ova djeca su sjajan primjer kreativnosti sportskog duha i želje da nešto promijene. U Čajniču dosta toga fali, i mi svi nekako naviknuti volimo da se žalimo. Ovi vrijedni i pametni tinejdžeri su nam pokazali da za promjenu možemo i nešto da uradimo.

Maria Racković, djevojka iz Kanade je oduševljenja kreativnošću drugara sa kojima provodi ljeto: „Pa tako, tražli smo načinn da napravimo nešto vidljivo, i otišli do prodavnice i pitali da li možemo dobiti kesa da napravimo mrežu. Naraavno da nije ni blizu prave mreze, ali eto, može se igrati bez problema sa njom, i to je stvarno najbitnije. Malo mi je na početku bilo neobično kad pomislim da u Kanadi imamo mreže u puno parkova. Ali to nam uopšte nije smetalo“.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Dragan Kovačević

Iz Čajniča, rođen u Foči 1987, diplomirao u roku novinarstvo na Filozofskom Fakultetu Pale, stekao zvanje diplomirani novinar. Odličan u kreativnom pisanju.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Dragan Kovačević

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: