Na „Koridi 2016“ najbolji bikovi ukrstili rogove

07. avgusta 2016. 058.ba

Korida na Metaljci

ČAJNIČE – Približavajući ljepotu tromeđe Srbije, Crne Gore i Republike Srpske, danas boraveći u selu Metaljci, mjestu koje veže tri različite države a jedan narod, saznali smo da se u tu od davnina nadmetalo, družilo i raspjevavalo.

Tako je već nekoliko godina unazad na ovom mjestu obnovljen narodni sabor, a razlog tome je da u ovim teškim vremenima, granice ne razdvajaju ljude nego da ih spajaju.

Na koridi „Metaljka 2016“, održanoj 6. avgusta ove godine, u selu Metaljka na tromeđi Republike Srpske, Crne Gore i Srbije, najbolji bikovi ukrstili su rogove, gdje je titulu odbranio u velikom stilu domaći bik Galonja vlasništvo braće Tanaskovića.

Pred velikim brjem ljudi u borbama je učestvovalo oko deset bikova.

Već 2013. godine na ovom prostoru zaživjela je Balkanska korida, borba volova.

Realizujući svoju ideju u djelo, braća Tanaskovići, stanovnici Metaljke, organizatori su prvenstva bodenja bikova u ovom mjestu.

Jedan od posjetilaca koride rekao je da ovakav događaj kao na Metaljci nema nigdje drugo na svijetu, jer to je samo u Republici Srpskoj.

Običaji žive a tradicija se nastavlja.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Gordana Tadić

Rođena 14. septembra 1988. godine u Čajniču. Osnovnu i srednju školu završila u Čajniču. Godine 2012. diplomirala na Filozofskom fakultetu na Palama, odsjek Žurnalistika, te stekla zvanje diplomirani novinar.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Gordana Tadić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,