Najbolja turistička fotka Danijela Rosića

15.08.2016.

Danijel Rosic,prva nagrada za fotografiju

ROGATICA – Višemjesečni konkurs za najljepšu turističku fotografiju u 2016. godini koga je provela Opštinska turistička organizacija u Rogatici okončana je izložbom 30 najljepših fotografija koja je upriličena kao jedna od brojnih manifestacija posvećenih krsnoj slavi opštine Preobraženju Gospodnjem.

Na konkurs se javilo 35 autora sa preko 2000 fotografija iz kojih je odabrano 30 i na izložbi, koja je juče otvorena u prostorijama Turističke organizacije i ponuđeno oku posjetilaca. Uz pomoć Dragiše-Drage Pečenice, Rogatičanina koji živi i kao slikar radi u Holandiji, gdje je postigao visok renome u slikarstvu, odabrane su i nagrađene tri. Prvu i treću nagradu ponijeli su Danijel Rosić i Danijela Novaković iz Rogatice, a drugu Miloje Veljović iz Beograda.

nagrada za fotografiju

– Cilj konkursa da dođemo do što ljepše turističke fotografije u potpunosti je ostvaren. Imamo veliki broj upotrebljivih fotografija, a što je najznačajnije konkurs je okupio autore ne samo iz Rogatice, nego i drugih mjesta, pa čak i Beograda, odakle je drugonagrađeni Veljović, reče otvarajući izložbu direktor Turističke organizacije Nebojša Golić.