Politički obračun rogatičke vlasti sa opozicijom

Jovica Vasović - 29. avgusta 2016. 058.ba

Prijava 2

ROGATICA – Šumsko gazdinstvo „Sjemeć“ iz Rogatice i direktor ovog preduzeća Milorad Jagodić dobili su neuobičajene i apsurdne prekršajne naloge od Opštine Rogatica. Naime, Gazdinstvo bi trebalo da uplati 1500, a Jagodić 500 KM zbog sanacije priključnog makadamskog puta.

Kako piše u obrazloženju opštinskog saobraćajnog inspektora, Gazdinstvo nije posjedovalo dozvolu za izvođenje radova, izdatu od strane Opštine, a isti inspektor izdao je rješenje kojim se zabranjuje izvođenje bilo kakvih radova bez dozvole Opštine.

Jagodić i radnici „Sjemeća“ su u nevjerici, naglašavajući da po međunarodnim FSC standardima svako šumsko gazdinstvo je u zakonskoj obavezi da gradi i sanira puteve u svojim lokalnim zajednicama, što „Sjemeć“ oduvijek čini. Osim toga, to je moralna i društvena obaveza prema sugrađanima. Zaprepašteni su ovakvim primitivnim postupkom lokalne vlasti, koja u 21. vijeku sputava, umjesto da pozdravlja i podržava sve što je u opštem interesu građana.

Prijava 1

U Opštinskom odboru Saveza nezavisnih socijaldemokrata Rogatica smatraju da je u pitanju još jedan jeftin i neljudski pokušaj obračuna lokalne vlasti sa političkim neistomišljenicima, pred oktobarske Lokalne izbore. Podsjećaju da opštinska vladajuća struktura, kao i obično, u sopstvenoj nemoći i neradu pokušava da onesposobi druge u svemu pozitivnom što teže da urade u ovoj opštini, a posebno Milorada Jagodića, koji je kandidat njihove koalicije za načelnika opštine. Ističu da je ovo slika opštinske vlasti, koja umjesto da gradi puteve i na različite načine Rogaticu čini boljim mjestom za život, radi suprotno i ne čini ništa kako bi zaustavila masovno iseljavanje stanovništva posljednjih godina.

Iz ŠG „Sjemeć“ poručuju da će i dalje ostati dosljedni sebi i zakonu i ispunjavati sve svoje dužnosti, ne obazirući se na sputavanje od strane lokalne vlasti, koje je mimo svih humanih normi.

Rjesenje 1. strana

Rjesenje 2. strana

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: