Politički obračun rogatičke vlasti sa opozicijom

29.08.2016.

Prijava 2

ROGATICA – Šumsko gazdinstvo „Sjemeć“ iz Rogatice i direktor ovog preduzeća Milorad Jagodić dobili su neuobičajene i apsurdne prekršajne naloge od Opštine Rogatica. Naime, Gazdinstvo bi trebalo da uplati 1500, a Jagodić 500 KM zbog sanacije priključnog makadamskog puta.

Kako piše u obrazloženju opštinskog saobraćajnog inspektora, Gazdinstvo nije posjedovalo dozvolu za izvođenje radova, izdatu od strane Opštine, a isti inspektor izdao je rješenje kojim se zabranjuje izvođenje bilo kakvih radova bez dozvole Opštine.

Jagodić i radnici „Sjemeća“ su u nevjerici, naglašavajući da po međunarodnim FSC standardima svako šumsko gazdinstvo je u zakonskoj obavezi da gradi i sanira puteve u svojim lokalnim zajednicama, što „Sjemeć“ oduvijek čini. Osim toga, to je moralna i društvena obaveza prema sugrađanima. Zaprepašteni su ovakvim primitivnim postupkom lokalne vlasti, koja u 21. vijeku sputava, umjesto da pozdravlja i podržava sve što je u opštem interesu građana.

Prijava 1

U Opštinskom odboru Saveza nezavisnih socijaldemokrata Rogatica smatraju da je u pitanju još jedan jeftin i neljudski pokušaj obračuna lokalne vlasti sa političkim neistomišljenicima, pred oktobarske Lokalne izbore. Podsjećaju da opštinska vladajuća struktura, kao i obično, u sopstvenoj nemoći i neradu pokušava da onesposobi druge u svemu pozitivnom što teže da urade u ovoj opštini, a posebno Milorada Jagodića, koji je kandidat njihove koalicije za načelnika opštine. Ističu da je ovo slika opštinske vlasti, koja umjesto da gradi puteve i na različite načine Rogaticu čini boljim mjestom za život, radi suprotno i ne čini ništa kako bi zaustavila masovno iseljavanje stanovništva posljednjih godina.

Iz ŠG „Sjemeć“ poručuju da će i dalje ostati dosljedni sebi i zakonu i ispunjavati sve svoje dužnosti, ne obazirući se na sputavanje od strane lokalne vlasti, koje je mimo svih humanih normi.

Rjesenje 1. strana

Rjesenje 2. strana