Preobraženjske svečanosti u Rogatici – Gospođa ministarka pred punom salom

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 17. avgusta 2016. 058.ba

Gospodja ministarka u Rogatici (1)

ROGATICA – Beogradska glumica Ljiljana Stjepanović, gledaocima televizije poznatija kao Radojka iz serije „Selo gori a baba se češlja“, sinoć je bila među Rogatičanima.

U punoj sali gradskog bioskopa, u okviru manifestacija posvećenih krsnoj slavi opštine Preobraženju Gospodnjem, odigrala je monodramu „Gospođa ministarka“.

Gospodja ministarka u Rogatici (2)

Sudeći prema onom što se više od sat vremena čulo, nije to bila ona ministarka iz djela Branislava Nušića, nego sasvim nova, ovovremenska, sa mobilnim telefonima i monologom koji više asocira na ova, naša, vremena, ali sa manirima koji su ostali ne promijenjeni. Novo je i to da je Živka ministarka na kraju „unaprijeđena“ u Živku ambasadorku što, sudeći prema aplauzu gledalaca, takođe asocira na ovovremenske prilike.

Puna sala biopskopa, u kojoj je bilo i starih i mladih, renome protagoniste i česti aplauzi, upućuju na to da Rogatičani imaju osjećaj za dobro i zanimljivo i da bi ovakvih i sličnih kulturnih događanja trebalo biti više i češće.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,