Prvi jubilarni skup Dačevića u Župi NikšIćkoj

30. avgusta 2016. 058.ba

skup-dacevici1

ČAJNIČE – Na Veliku Gospojinu, održan je prvi jubilarni skup bratstva Dačević, u Selu Oblatno, Župe Nikšićke, na kome je brojalo 150 prisutnih.

Inicijator i organizator ovog veličanstvenog okupljanja, je Milika Čeko Dačević, koji je sa ovih prostora, a trenutno živi u Beogradu.

Inače bratsvo Dačević iz Župe, pored svoje Krsne slave Svetog Luke slave i Veliku Gospojinu, pa je jedan od razloga okupljanja sve braće.

Bratskom skupu osim bratstva iz Srbije i Crne Gore, prisustvovali su i mještani sela Ponikve, sa područja opštine Čajniče, iz Republike Srpske.

Dačevići u selo Ponikve doselili su se prije 200 godina.

skup-dacevici3

Prema riječima Vitka Dačevića iz sela Ponikve, svi su se rado odazvali na skup Dačevića, pa su tog zakazanog datuma krenuli u velikom broju.

„Braća su nas srdačno dočekala, priiredivši svečani slavski ručak, koji je blagoslovio mjesni paroh, nakon čega se zdravilo i obraćalo, a odmah posle toga uslijedilo je veselje, pjesma, igra i dobro raspoloženje-kaže Vitko.

On je dodao da je organizator odlaska na skup bio Čedo Dačević.

Od ovog dana skup Dačevića prelzi u tradiciju, a sledeće okupljanje zakazano je u selu Ponikve, na području opštine Čajniče.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Gordana Tadić

Rođena 14. septembra 1988. godine u Čajniču. Osnovnu i srednju školu završila u Čajniču. Godine 2012. diplomirala na Filozofskom fakultetu na Palama, odsjek Žurnalistika, te stekla zvanje diplomirani novinar.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Gordana Tadić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.