Sutjeska dobila novog šefa stručnog štaba

02.08.2016.

Branko Vuckovic

FOČA – Branko Vučković novi je šef stučnog štaba fočanskog prvoligaša. Nekoliko dana pred početak prvenstva u Prvoj ligi RS, čelnici Uprave Sutjeske su obavili pregovore sa Vučkovićem koji poseduje Uefinu Profi-licencu a već ranije je završio i Višu trenersku školu i imanovala ga za novog stratega.

Nismo bili nezadovoljni radom dosadašnjeg trenera Filipa Ikonića. Jednostavno u novom prvenstvu koje počinje za nekoliko dana ekipu može voditi samo licencirani trener. Nažalost Ikonić nema odgovarajuću licencu i zato je angažovan Vučković. Doneli smo i odluku da Ikonić bude pomoćni trener ,on je proveo pripreme, odlično poznaje ekipu i verujemo da će sa Vučkovićem biti uspešan tandem. Obojica imaju punu podršku Uprave i nadamo se da će uspeti ostvariti sve Zacrtane ciljeve kluba u novom šampionatu-rekao je Zlatko Radović predsjednik Sutjeske.

Inače Branko Vučković je mladost proveo u Foči, prošao je sve pogone Sutjeske, ostavio upečatljiv trag nastupajući za seniorski sastav.To sve nije ostalo nezapaženo pa su ga fudbalske vode odvele u tadašnje prvoligaše bivše zajedničke države prvo u zeički Čelik pa u Iskru iz Bugojna i u subotički Spartak. Potom je bio uspešan trener u nekoliko vojvođanskih klubova.

– Pomalo sam bio zatečen pozivom iz Sutjeske da preuzmem ekipu.Uovom momentu nisam imao ambicija da dođem u bilo koji tim jer osim privatnih obaveza cilj mi je bio da odradim stažiranje za Profi licencu.Ipak razgovor sa predsjednikom Zlatkom Radovićem bio je sasvim korektan i prihvato sam poziv.Jedan od glavnih razloga mog dolaska su jasni ciljevi kluba u kojim je istaknuto da Sutjeska treba da se vrati na stare staze uspeha a samim tim i da se vrati publika na tribine fočanskog stadiona jer je Foča bila i ostala prepoznatljiva kao grad fudbala u kome su ponikla mnoga poznata fudbalska imena.Na prvom treningu sam se uverio da je moj kolega Ikonić vrlo dobro radio,iskreno me raduje buduća saradnja sa ovim mladimstručnjakomkoji ima želju da napreduje i stiče trenerska zvanja.Mislim daće naš međusobni respekt i poštovanje uticati na rad i atmosferu u ekipi koja poseduje rezervnu enrgijui potencijal i sebi sam postavio zadatak da svim igračima podignem nivo u kvalitetu za nekolko procenata.Uradićemo sve čaki i nekim metodama koje igrači ne vole da izvučemo potencijal koji oni sigurno poseduju i to će biti recept za uspeh-bi je jasan novi strateg Sutjeske Branko Vučković.