Uz početak radova na sanaciji vodovoda u Rogatici

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 17. avgusta 2016. 058.ba

Vodovod Zilicina (1)

NOVI CJEVOVOD DO KRTAJA OKTOBRA

ROGATICA – U prisustvu predstavnika opštine Rogatica, kao osnovnog finansijera, izvođača radova DOO HIGRA iz Bijeljine, nadzornog organa „Eptisa-Voding 92“ iz Banja Luke i JP „Vodovod i kanalizacija“ iz Rogatice , danas, 17. avgusta, zvanično su počeli radovi na sanaciji vodovodnog i kanalizacionog sistema u Rogatici po komponenti 2.

Vodovod Zilicina (2)

O značaju ovog dijela projekta načelnik opštine Rogatica Tomislav Puhalac rekao je da je ovo najznačajnija faza sanacije vodovodne mreže u gradu za koju je planirano da se utroši oko šest miliona maraka. Radi se o rekonstrukciji 3,5 kilometara transportnog cjevovoda od izvorišta Ziličina, gdje su radovi već počeli, do pumpnih stanica u gradu. Ovaj dio projekta košta 750.000 maraka u čemu je učešće opštine preko 50 posto. Kad se završi ovaj dio projekta, predstoji treća faza – rekonstrukcija gradske mreže i mreže u prigradskim naseljima Ćamanovići i Gornji Seljani, čime će se riješiti jedno od najvažnijih pitanja dugoročnog snadbjevanja vodom za piće i ostale potrebe građana.

Direktor Higre, kao firme koja je preuzela radove, Dragan Sarić, reče da će se izvršiti kompletnu izmjenu transportnog cjevodova od sabirnog rezervoara u Ziličini do grada, radikalna rekonstrukcija sabirne kaptaže, zamjena dovodnih cjevovoda od bunara 1 i 2 i rekonstrukcija bunara 1 i bunara 2. Mi smo se, naglasio je on, obavezali da ćemo radove završiti u roku od godinu dana, a ja građanima Rogatice obećavam da ćemo ih obaviti najdalje do kraja oktobra ove godine uz što je moguće manje prekide u isporuci vode, jer ćemo poluetilenske cijevi profila 400 mm polagati pored postojećeg cjevovoda kojim će voda ići nesmetano.

Vodovod Zilicina (3)

Aleksandar Bojović, direktor JP „Vodovod i kanalizacija“ naglasio je da su oni u preduzeću imali velikih problema zbog kvarova na transportnom cjevovodu. Svake godine desila su se najmanje po dva-tri velika kvara koji su uzrokovali duže prekide u snadbjevanju vodom grada i okoline, a preduzeću je izazivalo neplanirane troškove. Problem je bio u tome što je saniranje tih kvarova bilo kratkoročno rješenje. Saniraš jedan, otvara se drugi kvar i tako iz godine u godinu. Zato sada, kada smo na putu trajnijeg kvalitetnog i kontinuiranog rješenja, molim naše potrošače da imaju strpljenja ako neki sat i budu bez vode. Doći će ona i po većem obimu i kvalitetu, reče Bojović.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: