Fudbal u Rogatici – Sigurna pobjeda Mladosti

04.09.2016.

FK Mladost (1)

ROGATICA – Prvoj pobjedi rogatičke Mladosti u četvrtom kolu prvenstva Druge fudbalske lige Republike Srpske, grupa istok, najviše je doprinio veteran Slaviša Ujić. On je nakon monotonog prtvog poluvremena u kome je izveden samo jedan korner u korist domaćina, a ni jedan za goste, već u 48 minutu u maniru ikusnog majstora iskoristio dobar centaršut Rosića sa lijeve strane i udarcem glavom sa desne strane lobovao do tada solidnog gostujućeg golmana Divčića.

Samo tri minuta kasnije obećavajući napad domaće ekipe poveo je Tadić desnom stranom terena. Pred golom gostiju uslijedila je nespretna intervencija beka Boškovića koji je loptu poslao u vlastitu mrežu za 2:0 u korist domaće ekipe, koja je od tada preuzela sve u svoje ruke i slijedilo je nekoliko izglednih prilika za postizane golova. Najbolju je imao Darko Rosić u 74 minutu kada je izbio sam pred gostujućeg golmana, ali gola nije bilo. Već u narednom minutu veliku šansu imao je i Obradović i opet bez gola. Šansu za još jedan gol imao je i Ujić, ali je lopta koju su svi vidjueli u golu, zakačila nekog od odbrambenih igrača gostiju i otišla u korner.

Slaviša Ujić ipak je postigao drugi gol. U tandemu sa Darkom Rosićem bilo je to u samom finišu utakmice (89 minut) i time definitivno riješio pobjednika ove utakmice.

FK Mladost (2)

MLADOST (Rogatica) 3 (0)
JEDINSTVO (Brčko) 0 (0)

Strijelci: 1:0 Ujić u 48, 2:0 autogol Bošković u 51, 3:0 Ujić u 89 minutu.
Stadion: Sportsko-rekreacioni centar u Rogatici
Igrano bez gledalaca zbog kazne.
Sudija: Rade Aćimović (Zvornik) 7
Žuti kartoni: Tadić, Jolović, Nerić, Ujić, Đurović (Mladost Rogatica), Nukić (Jedinstvo Brčko).
Igrač utakmice: Slaviša Ujić (Mladost Rogatica) 8

MLADOST (Rogatica): Jolović, Mićo Rajak 6,5 (od 46 minuta Nerić 6,5), Bojat 7,5, Sekulić 7, Ćaćić 7, Nešković 6,5, Obradović 6,5, Ujić 8, Tadić 7 (od 61 minuta Đurović 7), Lukić 7 (od 87 minuta Radović -), Dar. Rosić 7,5. Trener: Danko Cerović.

JEDINSTVO (Brčko): Divčić 6, Buljubašić 6, Bošković 6,5, Hodžić 6, Jašić 5,5, Čavalić 6, Drakul 6,5, Rankić 6, Arsenić 6,5 (od 82 minuta Jukanović -), Nukić 6, Teodorović 5,5. Trener: Milorad Živković.