Maturanati Beogradske bogoslovije proslavili četrdeset prvu godišnjicu

Božidar Vasiljević - 11. septembra 2016. 058.ba

41-matura-1

ČAJNIČE – Generacija maturanata Beogradske bogoslovije (1970–1975) proslavila je četrdeset i prvu godišnjicu mature. Na poziv domaćina protojereja – stavrofora Momira Vasiljevića, starješine čajničkog hrama, proslava mature generacije beogradskih bogoslova otpočela je Svetom Liturgijom, 5. septembra ljeta Gospodnjeg 2016. u hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Čajniču. Poseban blagoslov i radost prisustva činila je jedna od najvećih svetinja naše Crkve, čudotvorna ikona Majke Božije – Čajnička Krasnica.

41-matura-2

Nakon Sv. Evharistije, odslužen je parastos preminulim jerarsima, profesorima i đacima generacije Beogradske bogoslovije, i akatist Presvetoj Čajničkoj Krasnici. Upriličena je dobrodošlica i trpeza ljubavi. Nakon boravka u Čajniču, obavljeno je putešestvije do manastira Sv. Trojice u Pljevljima, gdje su se prisutni imali priliku upoznati sa ovom monumentalnom, nemanjićkom svetinjom i njenim znamenitostima, poput kivota Svetitelja Save i brojnih moštiju.

Svečana proslava mature završena je blagodarenjem Bogu i Majci Božijoj, služenjem akatista pred ikonom nerukotvorenog lika Svetog Jovana Krstitelja, uz želje i molitve Bogu za ponovne, na mnoga i blaga ljeta, susrete i proslave.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: