Uz Svjetski dan pismenosti – Radionica za osnovce iz Rogatice

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 08. septembra 2016. 058.ba

dan-pismenosti-u-rogatici-1

ROGATICA – Povodom Svjetskog dana pismenosti kolektiv Narodne biblioteke u Rogatici upriličio je danas, 8. septembra, dvočasovnu poučno-rekreativnu radionicu pod nazivom „Pišem, čitam – biću pismen“ za 25 učenika trećeg jedan razreda ovdašnje Osnovne škole „Sveti Sava“.

Cilj je, reče biobliotekarka Mirka Gluhović, popularizacija pismenosti kroz samoinicijaivno pravljenje riječi od dobivenih slova, čitanjem rečenica iz ponuđenih tekstova za djecu i izradu slagalica od ponuđenih dijelova riječi.

dan-pismenosti-u-rogatici-2

– U tome se, naglasila je ona, uspjelo iznad očekivanja. A razredni starješina ovog odjeljenja, profgesor razredne nastave Milisav Ćebić, reče da je ovo dobar način širenja pismenosti na jednoj strani i veliko osvježenje za djecu koja će o ovome dugo pričati svojim vršnjacima na drugoj strani.

Na kraju radionice učenicima su podijeljeni skromni pokloni u vidu slatkiša, rasporeda časova i drugih sitnica prigodnih početku nastave u tekućoj školskoj godini.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: