Čast i vjernost dva najvažnija principa karate sporta

13. oktobra 2016. 058.ba

karatisti-iz-cajnica-1

ČAJNIČE – Mladi karatisti Čajniča nakon ljetnje pauze, ponovo su počeli sa treninzima, kako bi se pripremili za predstojeća takmičenja, kako na regionalnom tako i na međunarodnom nivou.

Karatisti su do sada donijeli brojne medalje i diplome, i time svoj grad predstavljali u najboljem svjetlu.

Učesnici su raznih takmičenja, sa kojih su većinom donosili medalje, ali one najsjajnije.
Trener Mladen Radović iz Foče i pomoćni trener Dragan Kovač iz Čajniča, svojim maksimalnim angažovanjem mnogo su učinili za opstanak i unapređenje karate sporta u Čajniču.

„Uz talenat i sa malo više truda karte sport u Čajniču podignut je na veći nivo“-istakao je Kovač.

On je dodao da bavljenjem karateom kao sportom, predstavlja idealnu pretpostavku za razvijanje pozitivnih psihofizičkih osobina kod mladih ljudi, posebice u školskom uzrastu.

„Karate klub „Nipon“ broji oko 30-tak članova, stim da klub i dalje nastavlja upis svih koji su zaintreresovani, a sa prvim treninzima započeli su polovinom septembra.

Uprava kluba poziva sve omladince koji žele osjetiti čari ovog sporta, da se učlane u klub „Nipon“ , a mogu se upisati osobe oba pola i svih uzrasnih kategorija, gdje je najniža granica 5 godina.

karatisti-iz-cajnica-2

Predstavnik kluba Radmilo Kovač, ističe zadovoljstvo napredovanja mladih karatista, ukazujući posebnu zahvalnost treneru Radoviću, koji se maksimalno zalaže za njihov uspjeh.

Opremu karitistima obezbjedilo je Sportsko društvo Čajniče, kao i sponzori kluba.

„Zadovoljan sam dosadšnjom saradnjom sa Sportskim društvom u Čajniču, i nadam se da će se ta dobra sardnja i dalje nastaviti“-istakao je Kovač.

On je naglasio ukoliko neko želi da pomogne sportistima u daljem radu i usavršavanju, može to učiniti doniranjem sredstava u vidu opreme, čime se istovremeno može i reklamirati.

Već prva takmičenja karatisti su najavili za vikend, kada će se takmičiti i odmjeriti snage na Turniru Karate kup „Višegrad 2016“u Višegradu protiv svojih vršnjaka.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Gordana Tadić

Rođena 14. septembra 1988. godine u Čajniču. Osnovnu i srednju školu završila u Čajniču. Godine 2012. diplomirala na Filozofskom fakultetu na Palama, odsjek Žurnalistika, te stekla zvanje diplomirani novinar.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Gordana Tadić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: