Karate klub „Rogatica“ – Tri decenije uspješnog rada

03.10.2016.

karatisti-u-rogatici-1

ROGATICA – Mali klub, veliki rezultati. Tako bi se u najkraće moglo reći za karate klub „Rogatica“, koji je ovih dana na skroman, ali dostojanstven, način obilježio 30 godina postojanja i rada.

– Sve je počelo davne 1986. kada je na inicijativu sada pokojnog Đorđe Rebića i Dragana Cvijetića, karatiste Dragana Stakića i moje malenkosti formiran karate klub koji je ušao u veliku porodicu koju je sačinjavalo Sportsko društvo „Mladost“, reče sadašnji predsjednik ovog sportskog kolektiva, poznati karatista Goran Marjanović na svečanosti koja je upriličena uz tri decenije karate sporta u Rogatici.

karatisti-u-rogatici-2

– Ponosni smo na ovaj jubilej, dodao je Marjanović. Cilj nam je bio da kroz rad u do tada nedovoljno poznatom sportu kroz rad u klubu stvaramo mlade i uspješne takmičare i u tome smo imali dosta uspjeha. Naši karatisti ubrzo su počeli dolaziti kao pobjednici sa brojnih republičkih i državnih takmičenja. Na tome se nije stalo i počele su medalje stizati sa evropskih i svjetskih takmičenja. Naš Siniša Džida postao je vicešampion svijeta i dvostruki prvak Evrope u teškoj kategoriji za seniore. Bojan Tešević osvojio je treće mjesto na prvenstvu Evrope u srednjoj kategoriji, a Anja Laković prvakinja svijeta u katama za kadete.

– Trenutno u klubu je preko 80 karatista oba pola. Sa njima rade dva stručna i odgovorna trenera. I dalje je naš cilj kvalitetan senior kao vrhunac karatea. Da će još biti Siniša, Bojana i Vanja uopšte ne sumnjamo sa zadovoljstvom rekao je trenutno prvi čovjek karatea u Rogatici i majstor karatea sedmi dan Goran Marjanović.

karatisti-u-rogatici-3

Svečanost karate kluba nije prošla bez da joj svoj prilog ne dadnu i sami karatisti. Demostraciju kata izveli su gosti iz Srbije, članovi muškog tima reprezentacije u sastavu Enes Gariči, Uroš Todorović i Dragutin Simović, koji su u Rogaticu došli u pratnji poznatod karate radnika Strahinje Tepavčevića i trenera Milenka Ordagića. Vješinu u radu sa rekvizitima prikazali su članovi Karate kluba Leotar Plus iz Trebinja, koje je doveo trener i istaknuti karate radnik u Srpskoj i BiH Rajko Radulović.

Aplauze prisutnih u punoj sali gradskog bioskopa, u kojoj je svečanost održana, izazvala je i mlada i jedna od najboljih karatistkinja kluba slavljenika Glorija Gluhović.

karatisti-u-rogatici-4

U kulturno-zabavnom dijelu programa nastupila je muzička etno grupa Katera iz Istočnog Sarajeva.

Kao i svaka druga jubilarna svečanost i ova je protekla u odavanju priznanja najzaslužnijim. Podijeljeno je više zahvalnica i plaketa, a ikonu Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca u ime Regionalnog karate saveza Hercegovina, Sarajevo i Romanija predsjednik Rajko Radulović uručio je predsjedniku rogatičkih karatista Goranu Marjanoviću.

karatisti-u-rogatici-5

NOVI KARATE MAJSTORI

Svečanost karete sporta u Rogatici iskorištena je i za unapređenje u više zvanje jednog broja istaknutih karatista u Republici Srpskoj. Tako su u majstorsko zvanje karatea treći dan promovisani Dejan Obrad, Miroslav Divčić, Tanja Perišić i Bojan Ivanišević. U karate majstora četvrti dan promovisani su Radenko Peško, Radivoje Ilić, Bojan Tešević, Veselin Marjanović, Slaviša Mijanović, Miodrag Borovčanin, Miroslav Duka i Veljko Buđen, a u majstore peti dan Radomir Milić, Radenko Popara, Dragiša Delić, Vladimir Lozo, Radenko Ivković, Rajko Milojević, Dejan Vukadin, Relja Kovač, Mileta Vuković i Miroslav Gluhović.