Kusturica će graditi destileriju eteričnih ulja u Bileći

19.10.2016.

etericna-ulja

INFO – Filmski režiser Emir Kusturica planira da na području Drakuljice u opštini Bileća gradi destileriju za proizvodnju eteričnih ulja, a u planu su i još neki projekti, potvrdio je Srni načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove opštine Bileća Radenko Popara.

Popara kaže da je ove godine u nekoliko navrata razgovarao sa Kusturicom koji ima namjeru da na 50 hektara sadi smilje, a na drugih 50 hektara da napravi destileriju.

„Posljednji put smo u opštini sa Kusturicom razgovarali prije petnaestak dana i, prema njegovim planovima, realizacija projekta trebalo bi da počne na proljeće sljedeće godine“, kaže Popara.

On ističe da ovih dana očekuje zahtjev koji bi trebao da uputi Kusturica za kupovinu 50 hektara zemlje i za zakup isto toliko površine, koji će se naći na dnevnom redu prve radne sjednice Skupštine opštine Bileća.

Kusturica je Bileću odabrao, kaže Popara, jer je to podneblje pogodno za sadnju smilja, ali i što je filmski režiser porijeklom iz Bilećkog sela Plana.

„Kusturica ima još ideja kada je riječ o Bileći“, kaže Popara i dodaje da je filmski režiser najavio da će i premijera filma „Na mliječnom putu“ biti u Bileći.