Lokalni izbori u Rogatici – Uspjeh SNSD-a i Milorada Jagodića

03.10.2016.

milorad-jagodic

ROGATICA – Iako su još preliminarni, nezvanični i nekompletni rezultati u rogatičkom SNSD su više nego zadovoljni. Stranka je dobila 2047 glasova, ili 30,52 posto i to je daleko ispred svih ostalih na području opštine.

Pobijedio je i njihov kandidat za načelnika opštine Milorad Jagodić. Dobio je 3527 glasova. To je 52,68 posto od ukupnog broja izašlih birača na glasanje. Njegov protivkandidat, aktuelni načelnik Tomisalv Puhalac iz SDS-a, dobio je 3168 glasova ili 47,36 posto.

SNSD dobio je i najviše odbornika – 7. Nosilac liste Mladen Lakić dobio je čak 1201 glas, što je najviše od svih kandidata za odbornike iz 19 stranaka koliko ih je učestvovalo na izborima. U opštinske klupe iz SNSD sješće još Ninoslav Prelić, Siniša Janković, Željka Vukašinović, Mišo Sokolović, Slaviša Racković i Marko Jovičić.

Birači su rekli svoje, a evo šta je u prvom interviju nakon izbora na funkciju načelnika opštine rekao Milorad Jagodić:

– Prije svega hvala biračima. Podržali su našu programsku orjentaciju i dali nam puno povjerenje. Moj prvi zadatak kao načelnika biće da u opštinskoj upravi pogledamo kakvo je opšte stanje, posebno u oblasti finsnnsija, kakve su i kolike obaveze i na bazi toga stanja kreirati politiku i planove za buduću aktivnost.

– Zadovoljan sam, dodao je novi načelnik, i povjerenjem birača koga su dali odbvorničkoj listi SNSD-a. Naš cilj bio je načelničko mjesto i 7 odbornika. To se ostvarilo i zato još jednom hvala biračima na povjerenju. Pokušaćemo da ih ne iznevjerimo.