Nova oprema vatrogascima u Rogatici

Sreten Mitrović - 05. oktobra 2016. 058.ba

rogatica-donirana-oprema-vatrogascima2

ROGATICA – Teritorijalna vatrogasna jedinica (TVJ) u Rogatici spada u red najuspješnijih kolektiva ove vrste ne samo u sarajevsko-romanijskoj regiji, nego i cijele Republike Srpske. Toma je uz dobru obučenost 15 zaposlenih vatrogasaca, doprinijela i stalno dopunjavanje potrebne opreme za intervencije ne samo u gašenju požara, nego i drugih oblika ugrožavanja ljudi i imovine.

rogatica-donirana-oprema-vatrogascima1

Nedavno su rogatički vatrogasci dobili novo višenamjensko navalno vozilo vrijednosti 250.000 maraka, koje su zajednički obezbijedili Vatrogasni savez Republike Srpske i Opštine Rogatica, a prije dva dana, zahvaljujući donaciji Češće ambasade u BiH i sufinansiranje opštine, i novu, najsavremeniju, opremu za spašavanje unesrećenih nakon saobraćajnih udesa. Vrijednst ove opreme je 26.700 maraka. Tu su hidraulične makaze i cilindar i druga potrebna oprema.

– Iz ove oblasti našeg rada mi smo zahvaljujući prijateljima iz Slovenije imali nešto opreme. Ali je to bilo nedovoljno i starije tehnologije. Sada smo dobili najnoviju, kakvu koriste najuspješnije vatrogasne jedinice u Evropi, i dobro će nam doći kod eventualnih intervencija. Zato hvala prijeteljima iz Češće ambasade koji su najviše doprinijeli da je dobijemo, reče starješina rogatičkih vatrogasaca Željko Petković.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: