Nova oprema vatrogascima u Rogatici

05.10.2016.

rogatica-donirana-oprema-vatrogascima2

ROGATICA – Teritorijalna vatrogasna jedinica (TVJ) u Rogatici spada u red najuspješnijih kolektiva ove vrste ne samo u sarajevsko-romanijskoj regiji, nego i cijele Republike Srpske. Toma je uz dobru obučenost 15 zaposlenih vatrogasaca, doprinijela i stalno dopunjavanje potrebne opreme za intervencije ne samo u gašenju požara, nego i drugih oblika ugrožavanja ljudi i imovine.

rogatica-donirana-oprema-vatrogascima1

Nedavno su rogatički vatrogasci dobili novo višenamjensko navalno vozilo vrijednosti 250.000 maraka, koje su zajednički obezbijedili Vatrogasni savez Republike Srpske i Opštine Rogatica, a prije dva dana, zahvaljujući donaciji Češće ambasade u BiH i sufinansiranje opštine, i novu, najsavremeniju, opremu za spašavanje unesrećenih nakon saobraćajnih udesa. Vrijednst ove opreme je 26.700 maraka. Tu su hidraulične makaze i cilindar i druga potrebna oprema.

– Iz ove oblasti našeg rada mi smo zahvaljujući prijateljima iz Slovenije imali nešto opreme. Ali je to bilo nedovoljno i starije tehnologije. Sada smo dobili najnoviju, kakvu koriste najuspješnije vatrogasne jedinice u Evropi, i dobro će nam doći kod eventualnih intervencija. Zato hvala prijeteljima iz Češće ambasade koji su najviše doprinijeli da je dobijemo, reče starješina rogatičkih vatrogasaca Željko Petković.