Obilježen Dan opštine Rogatica

04.10.2016.

rogatica-laureati-opstine

ROGATICA – Svečanom sjednocom SO-e u Rogatici po prvi put od posljednjeg odbrambeno-oslobodilačkog rata obilježen je Dan opštine 27. septembar. To je sjećanje na ovaj datum davne 1914. godine, kada su srpski i crnogorski vojnici pod komandom legendarnog serdar Janka Vukotića prvi put oslobodili Rogatici poslije vjekovnog ropstva pod turskom i austrougarskom vlašću.

O tim slavnim danima srpske istorije i aktuelnom trenutku opštine u pozdravnom govoru na sjednici kojoj su uz odbornike Skupštine opštine prisustvovali i brojni gosti, među kojim je bio njegova ekselencija ambasador Srbije Stanimir Vukičević i predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomior Savčić, govorio je načelnik opštine Tomislav Puhalac, a zatim su uručene nagrade i priznanja zaslužnim za razvoj ove opštine.

rogatica-priznanje-vlasniku-viziona

Povelju opštiune za rad i djela od opšteg znčaja dobio je Odbor porodica poginulih boraca opštine i Privredno društvo „Vizion“ za rad i izuzetan doprinos u razvoju privrede.

Zahvalnice su dobili Japanska agencija za međunarodnu saradnju Džajka (JICA) za humana djela i njegovanje saradnje sa jedinicama loklne samouprave i novinar Sreten Mitrović za dugogodišnji rad na polju informisanja.

Novčane nagrade u iznosu od 500 maraka dobili su Tanja Marković, za uspjehe u sportu, Milovan-Mikan Janković, za zasluge u humanom radu i preko 120 darivanja krvi, i Aleksandar Vuković, za izuzetne rezultate u toku studija na Prirodno-matematičkom fakultetu sa prosjekom ocjena 9,67.