Omladina obnavlja stare izvore

Foto: Stefan Filipović - 01. oktobra 2016. 058.ba

put-za-izvor

ČAJNIČE – Mladi Čajničani ne vole da gube vrijeme. Oni su pametni, oni su kreativni i oni žele nešto da urade, da doprinesu našem gradu, da ga učine ljepšim.

Grupa osnovaca i srednjoškolaca se tako angažovala na obnavljanju starih izvora na teritoriji opštine Čajniče. Planiraju da osnuju i Prirodnjačko društvo.

Trenutno obnavljaju izvor Boža Krnojelca u Hladnim vodama.

put-za-izvor-2

Stefan Filipović, učenik 9. razreda Osnovne škole „Jovan Dučić“ kaže:

„Odlučili smo da obnovimo pojedine izvore u gradu, među kojima je i ovaj izvor Boža Krnojelca koji je veoma star. Lokalni ljubitelj prirode Branko Ćuk kaže da je voda jako zdrava i pitka.

Ovaj izvor je samo početak, jer ćemo najvjerovatnije osnovati društvo prirodnjaka koje će se posvjećivati prirodi i druženju. Poslije ovog izvora imamo u planu da obnovimo još jedan izvor koji se nalazi na Orlovicama nekih 200-300m od kuće Nebojiše Krnojelca. On bi bio jako posjećen, jer je jedini izvor od rijeke Janjine do Orlovačkih stijena.“

Osim mladog Stefana u obnovi aktivno učestvuju Nikola Janjić, Ilija Karadžić, Uglješa Skoko, Pavle Katana, te Matija Radmilović.

Ovi dječaci su sjajan primjer zdravog duha i poštovanja prema prirodi.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Dragan Kovačević

Iz Čajniča, rođen u Foči 1987, diplomirao u roku novinarstvo na Filozofskom Fakultetu Pale, stekao zvanje diplomirani novinar. Odličan u kreativnom pisanju.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Dragan Kovačević

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: