Otvorena sezona lova u Rogatici [FOTO]

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 09. oktobra 2016. 058.ba

lovci-iz-rogatice-1

NA „METI“ JAGNjAD I PRASIĆI

ROGATICA – Lovačka sezona na divlje svinje, vukove i medvjede otvorena je juče, subota 8. oktobra, u lovištu „Mednik“ kojim gazduje Udruženje lovaca „Rogatica“ sa 18 lovačkih grupa i oko 250 članova.

lovci-iz-rogatice-2

Tim povodom u lovište izašli su lovci svih grupa. Ipak, čini se, najinteresantnije je bilo u lovačkoj grupi „Mednik“ i „Crkvine“. Bio je to u neku ruku međunarodni susret, jer su se kod lovačke kolibe u Pedljima kod Borika okupili ne samo lovci ove dvije grupe, nego i iz susjednih grupa, ali i gosti iz Bijeljine, Zvornika, Višegrada, Užica, Novog Sada, Beograda.

lovci-iz-rogatice-3

Kao specijalni gost došao je i novoizabrani načelnik opštine i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Milorad Jagodić i bivši direktor JP „Šuma Srpske“ Vlastimir Topalić.

lovci-iz-rogatice-4

Većina prisutnih lovaca izašli su na „vatrenu liniju“ čekajući divlje zvjeri. Ubrzo su se vratili praznih ruku, ali su zato došli na sigurno. Kod specijalno postavljenog šatora, i ported „plavog jezika“ koji hara i ovim krajem, „pala“ su tri janjca i jedan prasić.

lovci-iz-rogatice-5

A onda, slijedio je ručak i lovačko nadmudrivanje na kome je goste i sve prisutne pozdravio predsjednik rogatičkih lovaca Radoslav Ristanović. Zdravica je posebno upućena Ljubi Steviću iz Bijeljine, vlasniku poznate firme „Monako“, koji je donator cjelokupnog građevinskog materijala kojim je pored postojeće kolibe, pred kojom je prigodno spomen obilježje Radomiru Eriću-Eri i Milanu Mijatoviću-Zvjrki, istaknutim lovcima koji su prerano otišli da „love“ po nebeskim prostranstvima, pod krov već stavljena nova lovačka kuća sa prizemljem i spratom veličine 8 sa 7 metara.

lovci-iz-rogatice-6

Na ovom druženju još jednom se potvrilo kako je „težak posao lovaca“?!. Ako ne ulove divljač, zna se „uloviće“ neko jagnje ili prase. Ovoga puta pri tome su imali „pomoć“ muzičara iz višegradskog „Zoki benda“ sa solistom Zoranom Stojanovićem. Otišla je i poruka kroz pjesmu „Ne boj te se seoska goveda, sinoć Simo (Čarkić, koji je kao gost bio prisutan na ovom slavlju i prvi poveo kolo) ubio međeda“.

lovci-iz-rogatice-7

Tako su na prvi dan lova, umjesto divljih zvijeri, stradale domaće životinje. Po svemu sudeći tako će biti i narednog vikenda kada su već zakazani ovakvi lovački izleti u prirodu. Očito lovcima nije lako?!

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,