Proslavljen Dan OŠ „Jovan Dučić“ u Čajniču

21. oktobra 2016. 058.ba

dan-skole-u-cajnicu-1

ČAJNIČE – Učenici, učitelji i nastavnici Osnovne škole „Jovan Dučić“ u Čajniču, danas su svečano obilježili Dan škole. Čajnička osnovana škola već dvadesetijednu godina proslavlja sjećanje na srpskog pjesnika i diplomatu Jovana Dučića.

dan-skole-u-cajnicu-2

Tim povodom učenici su održali priredbu, na kojoj su recitovane mnoge pjesme u čast istaknutom srpskom pjesniku Jovanu Dučiću. Na priredbi su učestvovali i članovi muzičke i plesne sekcije škole.

dan-skole-u-cajnicu-3

Za sve učenike Dan škole predstavlja najradosniji dan u godini, dan kada se prisjećaju Jovanovog života, njegovog rada i zahvaljuju mu se što škola nosi njegovo ime.

dan-skole-u-cajnicu-4

Direktor Osnovne škole u Čajniču Vojo Papić kaže da škola ovaj dan slavi jer su 22. oktobra 2000. godine posmrtni ostaci Jovana Dučića preneseni u rodni grad Trebinje, što je i bila pjesnikova želja.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Gordana Tadić

Rođena 14. septembra 1988. godine u Čajniču. Osnovnu i srednju školu završila u Čajniču. Godine 2012. diplomirala na Filozofskom fakultetu na Palama, odsjek Žurnalistika, te stekla zvanje diplomirani novinar.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Gordana Tadić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: