Radovi sjajnog Skoka

23. oktobra 2016. 058.ba

skokovi-radovi-2

ČAJNIČE – Uglješa Skoko je talentovani mladić iz Čajniča. Skroman, miran, vrijedan i izrazito talentovan.

On je jedan od Čajničke djece koja prave razliku, i čine naš grad boljim i ljepšim.

Rođen je u Čajniču 31.08.1997. godine. Ima mnogo hobija. Između ostalog bavi se obradom drveta-duborezom. Po njegovim riječima prvi rad je napravio u sedmoj godini. Samouk je i nigdje nije zvanično učio da se bavi tim zanatom tj umjetnošću. Od alata za duborez koristi: bradvu, teslu, razne vrste dlijeta, zumbe. Njegov rad je raznovrstan, estetski savršen, sa dozom duhovne dubine. Najviše izrađujue drvene ukrasne kutije, ikone, gusle, dijelove namještaja, i druge predmete po narudžbi. Osim duboreza bavi se i raznim drugim aktivnostima kao što su pčelarstvo, živinarstvo, slikarstvo, kolekcionarstvo, planinarenje.

skokovi-radovi-1

„Drvo za rezbarenje kupujem, ili dobijam od prijatelja. Najčešće rezbarim u javoru, orahu, lipi, hrastu, jasenu, johi, trešnji, brezi.

Veoma sam srećan, jer su mnogi moji prijatelji počeli da se bave brojnim aktivnostma kao i ja. Nedavno smo osnovali „Drustvo prirodnjaka“, tako da svi ljubitelji prirode mogu da se uključe u naše brojne aktivnosti. Poručio bih mladima da ne čekaju da im roditelji obezbjede sve, nego da i sami mogu da doprinesu nešto korisno za domaćinstvo i da popune kućni budžet.“, kaže mladi Skoko.

Njegov rad sem estetike, duhovne dubine, odiše i umjetničkom senzibilitetom.

Pogledajte fotografije nekih njegovih radova. Uživajte!

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Dragan Kovačević

Iz Čajniča, rođen u Foči 1987, diplomirao u roku novinarstvo na Filozofskom Fakultetu Pale, stekao zvanje diplomirani novinar. Odličan u kreativnom pisanju.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Dragan Kovačević

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: