Savez RVI RS – Pomoć nezaposlenim članovima

02.10.2016.

milomir-ecimovic

ROGATICA – Na trećoj redovnoj sjednici Kolegija Saveza ratnih vojnih invalida Republike Srpske (RVI) koja je prošle subote, 30. septembra, održana u Rogatici, u centru pažnje bila je raspodjela 25 paketa novčane pomoći u visini od po 2500 maraka koliko je Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje RVI sa sjedištem u Prijedoru namijenio da se ove godine podijeli nezaposlenim članovima.

– Radi se o nepovratnim sredstvima namijenjenih nezapslenim i članovima koji ne primaju penziju s ciljem da uz angažovanje vlastitih sredstava obezbijede sebi koliko-toliko snošljiviji svakodnevni život, reče član Kolegija Milomir Ećimović.

Da bi što veći broj RVI došlo do ovih sredstava, Kolegij je odlučio da se paketi podijele na po 1250 maraka sa isključivom namjenom da se utroše za kupovinu plastenika i slične proizvodne aktivnosti.

– Ako Fond prihvati ovakvu raspodjelu onda bi po četiri paketa dobili RVI u Rogatici, Foči, Novom Gradu, Prnjavoru, Zvorniku, Ribniku, Kozarskoj Dubici, Laktašima, po dva Vlasenici, Istočnoj Ilidži, Mrkonjić Gradu i tako redom od udruženja do udruženja, koja će izvršiti i konkretnu, pojedinačnu raspodjelu, rekao je Ećimović.