Srednjoškolski centar „27. januar“ Rogatica – pozitivni koraci za budućnost mladih

27.10.2016.

srednja-skola-rogatica

ROGATICA – Trend pozitivnih aktivnosti u Srednjoškolskom centru „27. januar“ se nastavlja. Vodeći se time da su djeca naša budućnost i da bi u njih trebalo najviše ulagati, aktuelno rukovodstvo se intezivno zalaže za poboljšanje opštih uslova boravka i školovanja. Vršilac dužnosti direktora Milijana Radonjić ističe da je sezona grijanja uveliko počela i da se odvija bez problema. Sprovode se redovne i vanredne aktivnosti u cilju što boljeg funkcionisanja stručnih aktiva profesora, odjeljenskih zajednica, smanjenja broja izostanaka i poboljšanja kvaliteta nastave.

Proteklog vikenda, postavljen je sistem video nadzora, koji pokriva spoljašnjost škole i školske hodnike. Prema riječima Mladena Lakića, predsjednika Školskog odbora i inicijatora ove aktivnosti, ovo je važan korak u poboljšanju bezbjednosti učenika, osoblja i imovine, ali i svih građana i prolaznika na magistralnom putu M-19.3, jer su video dokazi od neprocjenjivog značaja u nepredviđenim i nepoželjnim situacijama.

klupa

Savjet učenika škole učestvovao je u postavljanju stola i klupa od punog drveta u dvorištu škole, čiji je donator d.o.o. „Rađen“ iz Rogatice. Vlasnik ovog preduzeća Ljubiša Racković učinio je to s namjerom da dâ svoj doprinos ovoj ustanovi i podstakne pojedince i preduzeća na društvenu odgovornost prema ustanovama od javnog značaja. Sto i klupe će, uz već postojeće, srednjoškolcima biti na raspolaganju za trenutke odmora, u prijatnom i uređenom ambijentu dvorišta.

Pored toga, dio plana rada Savjeta učenika su različite edukativne, zabavne i humanitarne aktivnosti. Jedna od njih je i tradicionalno IV Školsko takmičenje recitatora, održano pred sugrađanima i učenicima škole. Prvo mjesto osvojio je Velimir Ristić, a svim učesnicima škola je obezbijedila prigodne nagrade.

predstava-u-rogatici

Svjesni činjenice da je škola jedan od najvažnijih faktora u formiranju mladih ličnosti, u Srednjoškolskom centru „27. januar“ kažu da će i dalje, uz saradnju sa roditeljima, ostalim institucijama i pojedincima, nesebično i odgovorno pristupati tom zadatku. Naglašavaju da je to moralna obaveza svih nas, kako bismo sutra imali što zdravije i kvalitetnije društvo, odnosno naciju.