Vatrogasci dobijaju savremeno vozilo

31.10.2016.

masic

FOČA – Načelnik opštine Foča Radisav Mašić potpisao je danas sa direktorom beogradske firme “Beksing” Vaskom Jovanovićem ugovor o nabavci vatrogasnog vozila nove generacije za gašenje vatre vodom i pjenom čija je vrijednost 250.000 KM.

Za nabavku vozila Vatrogasni savez Republike Srpske obezbjeđuje 200.000 KM, a opština 50.000 KM.

Mašić je rekao da će Teritorijalna vatrogasna jedinica u Foči, nakon 30 godina, dobiti vozilo ovog kapaciteta.

“Mi smo Vatrogasnu jedinicu opremili i odgovarajućim uniformama, a dobijanjem ovog vozila biće osposobljeni da intervenišu gdje god bude trebalo”, istakao je Mašić, podsjećajući da je prije dvije godine Teritorijalna vatrogasna jedinica dobila vozilo za brze intervencije.

Jovanović je naveo da je kapacitet vatrogasnog vozila 5.500 litara vode i 300 do 400 litara pjene, sa pumpom visokog pritiska, vitlima i bacačem, te dodatnom opremom.

Komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Foča Radojica Mališ kaže da će novo vozilo, kako je definisano u ugovoru, stići za pola godine.

“Savremeno vozilo sa pjenom i vodenim topom, brzinskim vitlima i pogonom na sva četiri točka omogućiće nam da pristupimo svim terenima pri gašenju požara. Trenutno imamo četiri vozila, `fapa` starog više od 30 godina, vojnu 150-ku, takođe u četvrtoj deceniji, `ladu nivu` stariju od 12 godina i novo vozilo `tojotu` za brze intervencije”, naveo je Mališ.