Bibliotekari u Domu staraca

Sreten Mitrović - 11. novembra 2016. 058.ba

dom-staraca-1

ROGATICA – Nastalja se realizacija dogovora o saradnji Doma za starija lica „Sunce“ i Narodne biblioteke u Rogatici prema kome su se bibliotekari obavezali da jednom mjesečno prirede prigodan kulturni program za štićenike Doma.

Posljednji je održan juče, 10. novembra, na temu: „Srpske zemlje kroz pjesmu i przu“, a pripremili su ga članovi Dramsko-recitatorske i pjevačke grupe koja radi pri Narodnoj biblioteci.

Tokom skoro jednoipočasoovnog programa kulturnjaci iz Biblioteke, prozom i stihovima, proveli su štićenike Doma kroz Kosovski boj, Boj na Čegru, Solunski front…

dom-staraca-2

Stanari Doma toplo su pozdravili realizatore programa među kojima su bili Sofija Cvijetić, Dajana Šarenac, Mirjana Ćajić, Andrijana i Božica Šljivić i Valentina Savić. Uz gusle je pjevao Nikola Matović, a pjevače je na harmonici pratio Igor Ilić.

Posjeta Domu iskorištena je da učesnici programa, u pratnji medicinske sestre Milane Ćebić, obiđu prostorije i upoznaju se sa životom štićenika. Uvjerili su se u visok nivo uslova za njihov boravak gdje dominira čistoća i urednost svake sobe i svih ostalih prostorije u kojim borave stanari Doma.

Na kraju posjete, u ime štićenika i radnika Doma, učesnicima programa zahvalio se direktor Radomir Ćućula, a direktorka Biblioteke Anđelka Đerić, obećala je nastavak saradnje novim dolascima sa sličnim programima.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: