Čajničke „Delije“ veliki „Zvezdini“ navijači

15.11.2016.

cajnice-delije-2

ČAJNIČE – Prije 25 godina, osnovana je najbrojnija navijačka grupa u Čajniču, ali i na prostoru Gornjodrinske regije – Delije Čajniče. *Delije Čajniče* je naziv za ujedinjene navijače sa područja opštine Čajniče, a razlog okupljanja je ljubav prema Crvenoj Zvezdi.

Do udruženja Delija Čajniča došlo je još prije rata, 90-ih godina, kada su, odlazeći u gradove gdje je Zvezda imala svoju utakmicu, spavali po prostorijama koje su bile namjenjene za sve- osim da se spava u njima i hodnicima kako bi samo ispratili favorite.

Jedna od najvećih navijačkih glava Čajniča, koji je živeo za Zvezdu i svoj život posvetio utakmicama crveno belih, bio njen vatreni navijač je – Milomir Dajević, koga su svi navijači Marakane znali pod nadimkom ISUS.

„Za njegova života, zajedno sa njim tih godina, redovno su utakmice posjećivali Janko Radović, Dejan Tanasković, Damjan i Zoran Vilotić“-priča nam Nebojša Obrenović koji je, takođe, zajedno sa navedenima bio verni navijač Zvezde.

cajnice-delije-3

”Dajević je bio naš idol, iako je umro- ostao je to, i ostaće večno u našim srcima“-kaže Neboiša.

Prema njegovim rečima, brojnost navijača je rasla iz dana u dan kao i ljubav prema najvećem klubu Zvezdi.
On je naglasio da Delije Čajniča spadaju u jednu od najorganizovanijih, najvernijih, najboljih navijačkih grupa u regionu, ali i šire, i da danas ova grupa broji oko pedesetak navijača.

„Treba da napomenem da od malih nogu Marakanu posjećuje, sada 16-godišnji Mihajlo Mašić, koji je prvi put bio na Zvezdinoj utakmici kada je imao sedam godina i od tada je Zvezdino dete. Većinom je oko nas mlada ekipa Dejan Obradović, Nemanja Gigović, Dragana Stojanović, Marija Radović, ali oni se ne sećaju bivše Juge, velike četvorke i derbija, a košarkaška istorija za njih počinje 2013. godine“– kaže nam Nešo.

Oni koji takođe dolaze na utakmice i vole Zvezdu su Dragan Bjelogrlić, Janko Radović, Mirko Živković i mnogi drugi Čajničani. Svi su jedinstveni po tome što organizovano, redovno i u grupi odlaze na utakmice, a na njihovom putešestviju pridružuju im se navijači iz Novog Goražda i Višegrada-pojašnjava Obrenović.

cajnice-delije-1

Čajničani su do sada uradili više puta i majice sa natpisima *Delije Čajniče*, a u narednom periodu planiraju da urade i dukseve.

Na utakmice navijači nose veliku zastavu Republike Srpske na kojoj je utkano ime *Čajniče* i na taj način predstavljaju svoj grad.
„Kada iz velikih gradova dođu i vide našu zastavu, govore nam kako su bili u našem malom gradu i poklanjali se Čajnikoj Krasnici, ali ima i onih koji nikada nisu čuli za naš grad pa im budemo zanimljivi i raspituju se o nama“ priča Nebojša

U narednom periodu planiraju Čajnički Zvezdaši odlazak na Zvezdine utakmice ali i odlazak na utakmice Srbije.
„Organizovano podržavamo i Srbiju, ističe Obrenović.

Ovi navijači nisu skloni incidentima, oni samo navijaju i bodre one koje vole. Njih ujedinjuje ljubav prema crveno-beloj boji, vodeći se parolom: „Zvezda je život, sve ostalo su sitnice“.