Mašić: Drina prijeti da se izlije

SRNA - Aleksandra Janković - 08. novembra 2016. 058.ba

Poplava u Foci

FOČA – Načelnik opštine Foča Radisav Mašić rekao je večeras da vodostaj rijeke Drine u Foči i dalje raste i da je situacija vrlo kritična.

On je apelovao da je potrebno zaustaviti rad Hidroelektrane „Mratinje“ na rijeci Pivi u Crnoj Gori.

„Zvali smo Republički štab Civilne zaštite, koji je reagovao i zvao Ministarstvo za vanredne situacije Crne Gore. Mi tražimo da se zaustavi rad Hidroelektrane na Pivi, da bi se smanjio vodostaj Drine. Obavijestili smo i naše Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva i `Elektroprivredu Srpske`, a dopis sa istom molbom uputili smo i `Elektroprivredi Crne Gore`“, rekao je Mašić.

On je izrazio bojazan da će, ako se ne prekine rad Hidroelektrane „Mratinje“, vjerovatno doći do poplave u Foči, te da su iz Crne Gore dobili informaciju da će se do 21.00 čas smanjiti kapacitet protoka vode kroz turbine, a da će do ponoći pogasiti sve turbine.

Rafting kamp „Tara raft“ na Bastasima je poplavljen, a malo nedostaje da voda poplavi akva park „Ušće“ u Foči.

Spasilačke službe u Foči su u pripravnosti, a stanovništvu u priobalju je upućen apel da evakuišu imovinu.

Usljed velikih padavina u Crnoj Gori povećan je vodostaj rijeke Tare, a Hidroelektrana na Pivi radi punim kapacitetom.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,