Šumsko gazdinstvo „Sjemeć“ – Posljednji radni dan direktora Jagodića

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 11. novembra 2016. 058.ba

jagodic-u-sg-1

ROGATICA – Stručni kolegij ŠG „Sjemeć“, kome je posljednji put, radi odlaska na funkciju načelnika opoštine, u ulozi direktora predsjedavao Milorad Jagodić, po tradiciji održan je juče, 10. novembra, u sjedištu Radne jedinice „Sjemeć“ na Brdinama, u srcu Sjemeća.

Protekao je u analizi izvršenja plana proizvodnje od šumsko-uzgojnih radova preko sječe, izvoza i otpreme drvnih sortimenata do investicija na jednoj strani, i finsnsijskog poslovanja i narednih aktivnosti do kraja tekuće godine na drugoj strani.

Čulo se ono što se i očekivalo. Po svim parametrima devetomjesečno poslovanje je pozitivno. Godišnji plan bioloških investicija, o čemu je Kolegij upoznao Milomir Ećimović, rukovodilac Službe za tehničku pripremu i realizaciju proizvodnje, u potpunosti je izvršen. Uz ostalo pošumljeno je 36 hektara goleti sa preko 77.000 sadnica. U tome su veliki doprinos dali radnici Gazdinstva radom na terenu i time uštedili više desetina hiljada maraka.

jagodic-u-sg-2

O izvršenju plana sječe i realizacije drvnih sortimenata govorio je tehnički direktor Gazdinstva Marko Tomović. On je nagkasiuo da je plan sječe ostvaren sa 106, izvoz 103 i otprema 100 posto. Do godišnjeg izvršenja plana ostalo je da se još odsiječe i realizuje 11.700 kubnih metara drveta i to će se, uz povoljne vremenske prilike, ostvariti u planiranom obimu, što je uz zimsko održavanje prohodnosti šumskih puteva i osnovna zadaća narednih aktivnosti u Gazdinstu.

I investicije idu po planu. Uz ostalo pri kraju je modernizacija uz asfaltiranje puta Borike – Mandra u dužini od 2,6 kilometara uz investiciju od 340.000 maraka.

Što se tiče finansija, ukupan prihod ostvaren je u visini od 6,011.000 maraka. Rashodi su 5,921,000 i čista dobit 90.079 maraka.

jagodic-u-sg-3

Kako je ovo bio zadnji radni dan Milorada Jagodića u „Sjemeću“, on ga je iskoristio da kaže nekoliko riječi o svom radu. Ja sam u „Sjemeću“ počeo kao mladi tehničar i evo završavam svoj radni vijek na funkciji direktora. Bilo je svega i svačega, meni će u sjećanju ostati samo one lijepe stvari, a bilo ih je dosta, rekao je on i dodao:

Što se tiče mog direktorovanja od skoro 12 godina, posebno mi je drago što sam „Sjemeć“ primio sa nešto više od 100, a sutra ću ga predati sa 220 stalno zaposlenih radnika. Bilo smo i još smo uvijek jedno od najuspješnijih gazdinstava u regiji, pa i cijelom JP „Šume Srpske“. Molim moga nasljednika, a za početak biće to Marko Tomović, i sve radnike „Sjemeća“ da nastave taj put, a ja stojim na raspolaganju da, iskustvom i znanjem, eventualno pomognem ako bi gdje zatrebalo, rekao je Milorad Jagodić.

Zanimljivo je da je Jagodić rad u ŠG „Sjemeć“ počeo na Sjemeću i evo ga i okončava na Sjemeću i Brdinama kao njehovom omiljenom kutku planine.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,