Voćarima u Rogatici 30000 sadnica malina

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 01. novembra 2016. 058.ba

maline

ROGATICA – Japanska razvojna agencija za međunarodnu saradnju „Džajka“ već treću godinu u Rogatici realizuje projekat „Izgradnja povjerenja kroz ruralni razvoj“ na razne načine pomaže razvoj poljoprivrede. Jedan od tih načina je i podrška razvoju malinarstva. To je doprinijelo da je 58 poljoprivrednika već podiglo 9 hektara malinjaka širom opštine.

– Na tome se nije stalo i prošlog petka još 25 uglavnom novim i, nadati se, uspješnim budućim malinarima Japanci su podijelili 30 hiljada novih sadnica sorte „vilamet“. Svaki korisnik pomoći dobio je po 1200 sadnica uz uslov da ih zasadi na jednom dunumu unaprijed pripremljenog zemljišta, reče predsjednnik Opštinskog udruženja voćara Slobodan Obrenović.

slobodan-obrenovic

Uz kvalitetne sadnice, dodao je Obrenović, malinari su dobili i ilustrovani priručnik posvećen uzgoju jagodičarskog voća kome se ovdje poklanja sve veća pažnja i očekuje da uz proizvodnju sjemenskog i merkantilog krompira bude okosnica razvoja poljoprivrede u opštini.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,