Bista Mehmed paše Sokolovića – poklon Slobodana Pavlovića

SRNA - Jovana Borovčanin - 01. decembra 2016. 058.ba

slobodan-pavlovic-i-mladen-djurevic-1

VIŠEGRAD – Biznismen Slobodan Pavlović najavio je danas da će njegov poklon Višegradu biti bista Mehmed-paše Sokolovića, koja je već dopremljena iz Čikaga i nalazi se u Slobomiru u Bijeljini.

On je rekao da je bista rađena sedam godina i da je autorsko djelo umjetnika iz Sirije i Rumunije.

Pavlović je danas posjetio Višegrad i zajedno sa načelnikom opštine Mladenom Đurevićem obišao Andrićgrad sa željom da upozna privredne i kulturne potencijale ove opštine.

Pavlović je izrazio oduševljenje ovim kompleksom, naglasivši da Višegrađani treba da budu ponosni na grad od kamena, jedinstven na Balkanu.

slobodan-pavlovic-i-mladen-djurevic-2

Đurević je istakao značaj Pavlovićeve posjete gradu na Drini sa ciljem organizovanja zajedničkog sastanka sa višegradskim privrednicima, koji će biti održan u prvoj polovini januara naredne godine.

On je dodao da Pavlović sa svojim saradnicima ima želju da pomogne Višegradu i ovom narodu u privrednom oporavku opštine i zapošljavanju omladine.

„Višegrad ima ogroman potencijal koji smo danas prezentovali ovom velikom srpskom investitoru i nadamo se dobroj i uspješnoj saradnji u budućem periodu“, rekao je Đurević.

Slobodan Pavlović je finasijski pomogao izradnju mosta na rijeci Rzav kod manastira u Dobrunu i vodovoda za manastirski kompleks 2004. godine, povodom 200 godina od početka Prvog srpskog ustanka.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , ,