Djeda Mraz obradovao i mališane u Rogatici

31.12.2016.

paketici-u-rogatici-1

ROGATICA – Djeda Mraz u Rogatici i ove godine obradovao je veliki broj mališana. Među njima su i djeca iz Udruženja porodica sa četvoro i više djece „Napredak“ kojim je Djeda Mraz na proputovanju kroz Rogaticu ostavio novogodišnje i božićne poklone u paketićima do vrha napunjenih slatkišima da ih im uruči načalnik opštine Milorad Jagodić i predsjednik opštinskog parlamenta Đoko Razdoljac.

Oni su to uradili juče na skromnoj svečanosti u sali SO-e na koju je došao veliki broj mališana u pratnji raditelja, a bilo je i deka i baka.

paketici-u-rogatici-2

Obraćajući se prisutnim mališanima načelnik Jagodić poželio im je da budu zdravi i veseli, da dobro uče i slušaju svoje roditelje, a roditeljima ove i ostale djece da iduće i narednih godina djecom napune salu opštine u tolikom broju da se mora tražiti druga, veća.

Djeci i roditeljima obratio se i predsjednik Skupštine opštine i uz čestitku za Novu godinu i predstojeće božićne praznike obavijestio ih da je na posljednjoj sjednici Skupština dobijela odluku da se, u cilju stimulisanja rađanja djece, svako novorođenče daruje sa po 500. umjesto dosadašnjih 300 maraka.

paketici-u-rogatici-3

– Uručivanje paketića izazvalo je osmjehe na licima mališana. Dobili su ih šestoro djece Maje i Nenada Gluhovića, troje Sandre i Vlatka Šljivića, blizanci Maje Đurić Jovan i Luka u pratnjinešto starijeg brata Vasilija, Miljan, Ivan i Milan sinovi Milje i Miladina Džide. Tu su i Radojičići Luka, Sara, Lara i Lazar i tako redom njih 75-toro starosti do 10 godina, reče predsjednica Udruženja „Napredak“ Violeta Nikolić, majka četvoro djece od kojih su dvoje juče primilo slatke paketiće, uz napomenu da je trenutno u Udruženju 75 porodica i na veliko zadovoljstvo njihov broj se iz godine u godinu polako povećava. Već danas, dodala je ona, pridružila nam se porodica Gluhović iz Rogatice, u kojoj je „roda“ donijela četvrto dijete.

paketici-u-rogatici-4

Gospođa Nikolić iskoristila je priliku da se u ime porodica i djece sa četvoro i više braće i sestara zahvali Opštini i načelniku i njegovom saradnicima što su i ove godine omogućili da se i ova djeca obraduju Novoj godini i božićnim praznicima.

I u Opštinsku organizaciju Crvenog krsta svraćao je Djeda Mraz i sa svojim poklonima pridružio tradicionalnoj akciji „Paketić za ljepši osmjeh“ i obradovao 70-toro mališana iz porodica sa socijalnim potrebama čiji je spisak utvrđen zajedno sa Centrom za socijalni rad u Rogatici.

paketici-u-rogatici-5

Vesna Ristić, sekretar u Opštinskoj organizaciji, reče da su paketići obezbjeđeni zahvaljujući pomoći Opštine i nekih privrednih organizacija. Tako je Opština poklonila 10 paketića. Deset paketića obezbjedilo je i ŠG „Sjemeć“, „Pover“ je takođe poklonio 10 paketića i pet korpi namirnica, „Montenegros“ je poklonio tri, a JP „Komrad“ dva paketića.

paketici-u-rogatici-6

– Akciju je podržao i DOO „Termag“ sa 150 maraka, „Ikonić-komerc“ sa 100 i DOO „Dragičević“ sa 50 maraka za koje smo kupili slatkiše i uz slatkiše koje su nam poklonili đaci iz Osnovne škole „Sveti Sava“ formirali novih 35 paketića, na čemu smo zahvalni mi u Crvenom krstu, a nadam se i oni koji su paketiće dobili, naglasiula je gospođa Ristić.