Đoko Razdoljac novoizabrani predsjednik SO-e Rogatica

07.12.2016.

djoko-razdoljac

NISAM IZDAJIK, NEGO SLUGA ONIH KOJI SU ME BIRALI

ROGATICA – Priče o Đoki Razdoljcu, novoizabranom predsjedniku SO-e Rogatica koji je kao jedan od tri odbornika PDP-a napustio Savez za promjene i pristupio koaliciji oko načelnika opštine Milorada Jagodića i SNSD i omogućio da ona postane pozicija sa skupštinskom većinom u Rogatici, još se ne stišavaju.

Iz pozicije, koju još sačinjavaju 7 odbornika SNSD, i po jedan iz SRS i PUP i njihovih simpatizera, upućuju sve pohvale na ovom gestu, a iz Saveza za promjene sa 5 odbornika SDS, dva iz PDP, i po jedan iz Liberalne stranke BiH i DNS-a, stižu osude sa čak nazivom izdajik, prevarant i slične riječi koje vrijeđaju.

Tim povodom danas je Razdoljac organizovao konferenciju za novinare i tom prilikom rekao:

– Ja nisam nikakav izdajnik, prevarant i šta sve drugo što mi se ovih dana pripisuje. Kao odbornik PDP uz punu saglasnost Predsjdništva i Opštinskog odbora pristupio sam koaliciji oko načelnika Jagodića sa ubjeđenjem da je veća korist za našu Partiju i za sve one koji su glasali za nas, a njih nije mali broj, i da ću na ovaj način više doprinijeti boljitku i njima i opštini i Rogatici u kojoj imam kuću, suprugu, koja radi pola radnog vremena u otpisanoj formi, i nezaposlenoj djeci. Nisam mogao priuštiti sebi da se igram sa njihovom sudbinom i zato sam svoj odbornički mandat prepustio koaliciji oko načelnika opštine a napustio one iza kojih se nazirao razdor u Skupštini opštine. O tome smo raspravljali i u prisustvu predstavnika Glavnog odbora PDP (Igor Crnadak) i tu nema ništa sporno niti izdajničkog kako se meni pripisuje. Sve je legalno i legitimno s ciljem da budemo sluge onim koji su nas birali. Da su slijedili sugestije organa Partije i ostala naša dva odbornika trebali su uraditi što sam ja uradio. Nisu to učinili i to je njihov izbor, reče Đoko Razdoljac, koji je aktuelni predsjednik Opštinskog i član Glavnog odbora PDP-a i kao predsjednik Skupštine zajedno sa načelnikom opštine i stručnom službom priprema drugu sjednicu na kojoj bi trebalo da se razmatra Rebalans budžeta opštine za tekuću i nacrt ovog dokumenta za narednu godinu.