Dominacija pionira Vrela

26.12.2016.

pioniri-kk-vrelo

ČAJNIČE – U poslednjem kolu Područnog košarkaškog odbora Romanija-Hercegovina za mlađe kategorije, selekcije KK “Vrelo” su zabilježile dva poraza i jednu pobjedu na gostovanju kod KK “Slavija 1996”.

Kadeti su nastavili svoju lošu seriju. Danas su doživjeli jedan od najtežih poraza 73-38. U blijedoj partiji su bolji od ostalih bili Marko Tomić sa 12 i Milutin Mašić sa 11 poena.

Juniori su u borbi za dalji plasman izgubili sa 84-73. Odlučujuća je bila 2/4 koju su domaći dobili sa 21-10. Kao po običaju najbolji su bili Stefan Lučić sa 30 i Aleksa Kuvelja sa 25 poena.

Ovo je prvi put da ova sjajna generacija ne uspije proći dalje. Momcima se nema šta zamjeriti. Oni su dika i ponos Čajniča. Nekoliko su puta bili vicešampioni Republike Srpske, iz njihovih redova je i prvi reprezentativac iz Čajniča. Nadamo se da će u budućnosti predvoditi seniorski tim jednoga dana.

Junaci dana, i svakako sezone su pioniri. Mališani su dominantno prošli kroz ligu. Bez poraza, uvjerljivo, moćno i suvereno su zauzeli prvo mjesto i plasirali se u dalje razigravanje.

Danas su, još jednom deklasirali rivala sa 31-70. Najbolji su bili Aleksa Stanišić strijelac 15 poena, kao i Stefan Danilović sa 13 i Vuk Šubara sa 11 poena. Njima nije bitan domaći ili gostujući teren.

Njihov trener Dalibor Cigale kaže:
“Iza svakog uspjeha stoji naporan rad.

Ovo je tek polovina puta, preostaje nam borba za završnicu finalnog turnira i ako Bog da borba za prvaka Republike Srpske.

Nastavićemo sa dobrim radom i treninzima.

Pohvalio bih mališane na njihovom zalaganju i trudu. Ovo su prije svega sjajna djeca, i ponosan sam što ih treniram.”