Fočanska “vučica” Deda Mraz iznenadila djecu u bolnici

28.12.2016.
U

U

FOČA – Obučena u Deda Mraza, član Spasilačkog kluba „Volf“ i Gorske službe spasavanja iz Foče Jelena Simović, obradovala je danas djecu koja se liječe u Univerzitetskoj bolnici Foča, banuvši im u igraonicu kroz prozor, tako što se sa zadnjeg sprata, pomoću alpinističke opreme, spustila niz bolnički zid.

Popularna fočanska „vučica“ na originalna način je izmamila osmijehe kod djece.

Još jednom je pokazala izuzetnu spretnost, spuštajući se sa vrha zgrade na prvi sprat gdje je smješteno dječije odjeljenje.

U

U

Uz muzičku pratnju na gitari svog prijatelja Darka Milanovića, Jelena je razdraganoj djeci podijelila novogodišnje paketiće.

„Ideja se javila prošle godine, ali je nismo mogli realizovati zbog velikih snjegova i naše zauzetosti na terenu. Ove godine smo uspjeli, izmamili smo dječije osmijehe, ono što se ničim ne može platiti“, rekla je Jelena.

Pedijatar u Univerzitetskoj bolnici Biljana Milinković zahvalila se fočanskim spasiocima što su na lijep način obradovali djecu.

jelena-un-3-600x450

„Nemam riječi da kažem koliko smo zahvalni “Volfu”. Ovo je predivan način da se obraduju mališani koji zbog bolesti moraju da budu u bolnici. Nadam se da će se i drugi ugledati naše spasioce”, rekla je Milinkovićeva.

Akciju su pozdravili i roditelji djece koja se liječe u fočanskoj bolnici.

„Prijatno sam se iznenadila. Djeci ovo dosta znači, obradovala su se, a mi roditelji smo srećni kad znamo da neko misli na našu djecu i da nisu zaboravljena“, rekla je Jelena Karna sa Pala, majka osmomjesečne bebe.

Nakon bolnice, članovi Volfa su na sličan način obradovali i članove Udruženja za pomoć osobama sa teškoćama u razvoju „Tračak nade“.

„Vučica“ se spustila niz gajtan sa sprata tržnog centra, ispred kojeg su je sačekali presrećni članovi „Tračka nade“, kojima je podijelila paketiće.

jelena-tom-2-600x450

Predsjednik Udruženja Jelena Vilotić kaže da ih je Jelena prijatno iznenadila.

„Bila je zamisao da spusti niz našu zgradu, ali to nije bilo izvodljivo, pa smo se poslužilim parkićem ispred tržnog centra. Djeca su oduševljena, a i roditelji“, rekla je Vilotićeva.

Novogodišnja akcija Spasilačkog kluba “Volf” i Gorske službe spasavanja završena je podjelom paketića učenicima područne škole u Dragočavi kod Foče.