Fočanski “Vukovi” pronašli nestalu staricu u kanjonu Tare

SRNA - Aleksandra Janković - 18. decembra 2016. 058.ba

Vukovi pronasli staricu (1)

FOČA – Članovi Spasilačkog kluba “Volf” iz Foče pronašli su danas u kanjonu rijeke Tare staricu Milenku Topalović (78) iz sela Koljeno u fočanskoj Mjesnoj zajednici Čelebići, čiji je nestanak prijavljen prije tri dana.

Starica je bila izgubljena tri dana i dvije noći, a noćna temperatura se spuštala i do 16 stepeni.

Nakon što su dobili poziv od Republičke uprave za Civilnu zaštitu, fočanski “Vukovi” su sa čamcem i u ronilačkoj opremi zaplovili Tarom sa lokaliteta Brštanovica nizvodno prema Foči i na šestom kilometru, na obali rijeke, pronašli promrzlu staricu u polusvjesnom stanju.

Miloš Ostojić, jedan od četvorice članova “Volfa”, koji su pronašli staricu, ispričao je novinarima u Foči da su joj odmah dali tople napitke i umotali je u jakne.

Vukovi pronasli staricu

“Dimitrije Ostojić je prvi ugledao ženu pored kamena kako leži, u mjestu zvanom Borovi. Brzo smo zaveslali i stigli do obale. Izmasirali smo joj ruke i noge i dali tople napitke. Počela je da komunicira, nije bila svjesna svega”, rekao je Ostojić.

Starica je zatim čamcem i na nosilima prebačena do sela Vjernovići, gdje joj je ljekarsku pomoć pružila ekipa Doma zdravlja iz Foče.

“Izvukli smo je na nosilima, a na konjima smo iznijeli čamac i opremu”, naveo je Ostojić.

On je dodao da je u potrazi za staricom prethodnih dana učestvovalo pedesetak mještana.

Mjesna zajednica Čelebići udaljena je od Foče oko 50 kilometara i prostire se na platou kanjona Tare.

Predsjednik Spasilačkog kluba “Volf” Nenad Ikonić rekao je da spasioci neprestano dežuraju i da sutra nastavjaju potragu za još jednom nestalom osobom iz Foče, za kojom potraga traje već pet dana.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: