Fudbalski klub Mladost Rogatica – Jesen iznad očekivanja

03.12.2016.

rogatica-fk-mladostsn-13-11-16

ROGATICA – Kraj prvog, jesenjeg, dijela prvenstva u Drugoj fudbalskoj ligi Republike Srpske grupa istok, fudbaleri rogatičke Mladosti iznad svih očekivanja dočekali su sa velikih 20 bodova i na 11. mjestu prvenstvene tabele.

Ovako berićetnu jesen nisu mogli zamisliti ni najveći optimisti i zaljubljenici fudbala u gradu na obalama Rakitnice. Ponovila se skoro jesen 2008/2009. prvenstvene sezone kada je Mladost bila na osmom mjestu tabele sa 23 boda.

Sticajem okolnosti Mladost je cijelu polusezonu tekućeg prvenstva vodio Danko Cerović, do kraja prošlog prvenstva standardni igrač u prvom timu. On reče da žali za izgubljenim bodovima protiv Gubera u drugom i Glasinca 2011. u desetom kolu na domaćem terenu. Nismo nadigrani a izgubili smo dragocjene bodove igrajući neriješeno 1:1, odnosno 2:2. Žalimo i za bodovima u Šepku i Višegradu. Bili smo na domak bar neriješenog rezultata. Izgubili smo po onoj – ne pobjeđuje uvijek bolji, reče Cerović.

Ovo je jedna strana učinka Rogatičana u jesenjem dijelu prvenstva. Druga je kako se do toga došlo. O tome Cerović kazuje:

– Mukotrpna je bila ova naša jesen. Uz to što sam silom prilika morao preuzeti prvi tim, bilo je dosta i drugih teškoća. Zbog odlaska na školovanje u druga mjesta i prestanka igranja jednog broja igrača iz ovih ili onih razloga, ostali smo na malom fondu uglavnom mladih i neiskusnih fudbalera. Istina, u pomoć nam je došlo nekoliko igrača iz susjednih mjesta, ali zbog teške materijalne situacije u klubu nisu mogli redovno dolaziti na treninge što se odražavalo na igru i posebno koncentraciju tokom utakmica. Ono što je angažovanjem igrača sa strane bilo dobro, jeste činjenica da smo pojačali konkurenciju za svako mjesto u timu pa su se domaće snage, da bi igrale, morale više zalagati. Imali smo i problema sa disciplinom pojedinih igrača koji su ne rijetko iz bizarnih razloga zarađivali žute kartone, pa čak i dva crvena. I zato, kad se sve sabere, moramo biti zadovoljni jesenjim učinkom. Ako tako nastavimo i na proljeće, eto nam zlatne sredine na tabeli, a to je naš cilj s obzirom na kadrovske i materijalne mogućnosti kluba kao cjeline.