Iz Dječijeg vrtića „Bambi“ u Rogatici

14.12.2016.

pokloni-u-rogatici-obdaniste-1

NIKOLJDAN U ZNAKU DJECE I PODRŠKU MAJKI

ROGATICA – Uz brojne srpske pravoslavne porodice Nikoljdan, 19. ovog mjeseca, je krsna slava i Javne predškolske ustanove Dječiji vrtić „Bambi“ u Rogatici.

Tim povodom u ovoj ustanovi uveliko se pripremaju da ovaj svoj praznik što dostajenstvenije proslave. Naravno, u osnovi svega su djeca uz podršku zaposlenih u Vrtiću i roditelja.

– Uz pomoć vaspitačica djeca su već u završnoj fazi priprema prigodnog nikoljdanskog programa. Uz to, aktiviranjem dječije mašte i primjenom dekupaž tehnike za svako dijete u Vrtiću urađena je po jedna čizmica kao simbol svjetskog putnika kakav je bio i Sveti Nikola. Na tako urađene čizmnice, majke djece dobile su u „zadaću“ da ih svojom maštom ukrase u znaku Svetog Nikole i predstojećih novogoodišnjih praznika, kazuje direktorka Vrtića Nataša Duvnjak.

pokloni-u-rogatici-obdaniste-3

– One su to, dodaje ona, uradile sinoć u prostorijama Vrtića na svojevrsnoj radionici koja je okupila najveći broj majki djece koja trenutno koriste usluge Vrtića. Sjedeći na stolicama i za stolovima za kojim svakodnevno sjede njihovi mezimci, trudile su se da što ljepše ukrase po jednu čizmicu. I uradile su ih uz „mali milion“ ideja začinjenih smjehom i radošću što im je na ovako originalan način pružena prilika da se iskažu pred najmlađim.

– Ovako ukrašene čizmice u čast Svetog Nikole i Nove godine treba da se napune slatkišima koje ćemo, nadamo se, dobiti od naših starih i novih donatora kao nikoljdanski i novogodišnji poklon, vajka se Duvnjakova.

pokloni-u-rogatici-obdaniste-2

Sastavni dio nikoljdanskih i novogodišnjih svečanosti u Vrtiću biće i kićenje jelke u dvorištu Vrtića. Pored uobičajenih lampiona ona će biti ukrašena i brojnim stvarčicama uzetih iz svakodnevnog otpada koji završava u kantama za smeće i kontejnerima.

Pošto veći broj roditelja djece iz Vrtića slave Svetog Nikolu, slavlje u Vrtiću, uz blagoslov sveštenika iz crkve Svete Trojice u Rogatici, lomljenje slavskog kolača i skromna slavska trpeza obaviće se 20. decembra.