Konstituirajuća sjednica SO-e Rogatica

01.12.2016.

so-rogatica-2016-1

ĐOKO RAZDOLjAC PREDSJEDNIK SKUPŠTINE

ROGATICA – Kao što se i očekivalo današnja konstituirajuća sjednica SO-e Rogatica bila je burna i zanimljiva. Do samog početka nije se znalo ko će imati skupštinsku većinu – načelnik Milorad Jagodić i SNSD ili koalicija u sastavu SDS, PDP, Liberalna stranka BiH i DNS.

Dilemu je otklonio Đoko Razdoljac iz PDP koji je prisatupio opciji u kojoj su SNSD, PUP i SRS sa ukupno 10 odbornika, dok je opozicija ostala sa 9 odbornika, od čega 5 iz SDS, 2 iz PDP i po jedan iz Liberala i DNS-a.

so-rogatica-2016-2

– Odluku da pristupim opciji SNSD sa načalnikom opštine, po ugldu na kolege u mnogim drugim opštinama, donio sam u interesu građana koji su me birali u nadi da ću ovako više doprinijeti razvoju opštine i opštinske uprave. U suprotnom imali bi stalne sukobe na štetu i jednih i drugih, reče Đoko Razdoljac, koji je istovremeno i predsjednik Opštinskog odbora PDP-a u Rogatici.

Već kod izbora verifikacione komisije došlo je do neslaganja pozicija – opozicija i ona se preko izbora Komisije za izbor i imenovanja nastavila sve do izbora Đoke Razdoljca za predsjednika Skupštine, nakon čega su svi odbornici opozicije napustili sjednicu.

so-rogatica-2016-3

Kao razlog napuštanja naveli su nezakonit izbor predsjednika Skupštine. Njihov prijedlog bio je da se izabere Siniša Sorak, odbornik Liberalne stranke BiH koji se,navodno, nacionalno opredijelio kao „ostali“.

Iz pozicije rekoše da tu nema ništa nezakonito, jer su Sorkovi otac, majka, djedovi i pradjedovi Srbi, a njegovo izjašnjavanje bilo je samo radi ličnog interesa.

U nastavku sjednice, pod predsjdništvom Đoke Razdoljca, za potpredsjednika Skupštine izabran je Ninoslav Prelić i zamjenika načelnika Jelena Karadžić.

so-rogatica-2016-5

Na sjednici su razriješeni dužnosti dosadašnji sekretar Skupštine i načelnici odjeljenja u opštinskoj upravi i na njihova mjesta kao vršioci dužnosti imenovani novi.

so-rogatica-2016-4

Tako je za v.d. sekretara imenovan Ljubiša Tomić, načelnika Odjeljenja za opštu upravu Andrijana Nešković, Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Delivoje Đerić, Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Biljana Simić, Odjeljenja za finansije Dragan Lelek. Bez v. d. do daljnjeg, ostalo je upražnjeno mjesto načelnika Odjeljenja za inspekcijske poslove i komunalne policije, a poslove će obavljati načelnik za privredu Delivoje Đerić. .

Izvršen je i izbor članova 11 stalnih tijela Skupštine. Radi se o komisijama, odoborima i savjetima.