Mlada umjetnica Bobana Živković održala izložbu ručnih radovi

28.12.2016.

bobana-zivkovic-1

UNIKATNI RUČNI RADOVI ODUŠEVILI ČAJNIČANE

ČAJNIČE – Naša sugrađanka, Bobana Živković, rođena je 12. decembra 1988. godine u Čajniču. Osnovnu i srednju školu završila je u Čajniču, a nakon toga svoje školovanje nastavlja na Palama. Diplomirala je 2012. godine i stekla zvanje psihologa. Danas se Bobana bavi izradom nakita, broševa i drugih modnih dodataka. Kada ima vremena, voli da napravi neobične frizure, za sebe i druge.

“Uvijek sam bila kreativna, ali nikada do sada nisam iskoristila priliku da to pokažem i u javnosti. Prvo sam počela da izrađujem nakit za sebe i bližnje, kako to nije loše izgledalo, odlučila sam da izložim te radove i na svom fejsbuk profilu. Sve je počelo kao hobi, a sada se pretvorilo u mali biznis Počeli su se javljati zainteresovani za kupovinu pa sam ozbiljnije pristupila svemu tome. Primjetila sam da se sve više mladih bavi istim poslom, što me veoma raduje”, kazala je Bobana.

Iako se dugo bavi ovim načinom izražavanjem svoje umjetničke strane, uvijek ima mnoštvo novih ideja.

“Ideje mi dolaze svakodnevno. Često ne stignem da ih realizujem odmah, pa skiciram svoje zamisli, da ih ne zaboravim. Pravim prstenje, naušnice, ogrlice, narukvice, rajfove, šnalice, broševe“, navodi ova mlada umjetnica.

bobana-zivkovic-2

Novogodišnji i božićni praznici su je inspirisali da napravi još radova, tako da je na izložbi prikazala aranžmane za božićnu pšenicu, novogodišnje vijence koje izrađuje od recikliranog papira, dekorativne ukrase, novogodišnje keksiće i drugo. Materijal za izradu naručuje preko interneta, a ostalo pronalazi u prirodi.

„Priroda nam nudi mnogo toga, samo je treba iskoristiti, uključiti maštu, i odmah eto dobrih i rezultata“-dodala je Bobana.

Prema njenim riječima, ručni rad je jedan vid terapije, opušta i skreće misli od problema.

Bobana je odlučila juče da otvori ispred Doma kulture prodajnu izložbu ručnih radova, gdje ih je predstavila pred svojim sugrađanima.

„Izložba je prošla uspješno, ljudi cijene ručni rad, što su i pokazali svojom posjetom“, objasnila nam je umjetnica.

Ona se zahvalila načelniku opštine Čajniče Goranu Karadžiću, koji joj je pružio podršku i omogućio da izloži svoje radove.

U budućnosti planira da nastavi sa kreativnim radom, gdje će i dalje prodavati nakit preko fejsbuka i izložbi.

„Želja mi je da imam neki kutak u kom bih prodavala svoje radove, ali ne znam da li ću to uspjeti ostvariti”, istakla je Živkovićka.