Odbojkaška poslastica u Foči

08.12.2016.

zok-maglic

FOČA – Derbi 11. kola Prve lige Republike Srpske igra se u nedelju 11. decembra u Foči gdje će snagu odmjeriti prvoplasirani i drugoplasirani tim na tabeli, odbojkašice Jahorine i domaća ekipa Maglića.

I ako su ušle u prvenstvo bez četiri starterke, sjajno igraju Fočanke ove sezone. Druge su na tabeli sa 25. bodova, zaostatak za liderom dva boda i sa devet pobijeda i jednim izgubljenim mečom i to upravo od “Jahorinki” i željne su revanša.

U dosadačnjem dijelu takmičenja sa 27. osvojena boda sa devet pobjeda i jednim izgubljenim mečom Paljanke su lideri u elitnom klupskom takmičenju Republike Srpske.
I u naletu su, slavile su u poslednjih pet susreta, savladale su odbojkašice iz Čajniča Istočnog Sarajeva, Sokoca, Obudovca i Ljubinja i u dobrom raspoloženju, pune samopuzdanja idu na derbi susret i nadaju se nastavku pobjedničke serije.

Kako stvari stoje, ogroman ulog je na stolu, jer će pobjednik derbija osigurati prvu poziciju i sa “kote jedan” krenuti u plaj of, ka tituli prvaka Republike Srpske i ulazak u Premijer ligu BiH.

I jedna i druga ekipa obećava veliku borbu sa vjerom da do slavlja mogu stići, a odbojkaška poslastica igra se u nedelju 11. decembra od 15,00 časova u dvorani u Foči.

Meč će suditi Dragan Pešut iz Ljubinja i Dragan Filipovac iz Višegrada, a delegat, kontrolor biće Miloš Nešković isto iz Višegrada.

U ostalim utakmicama 11. kola sastaju se i Hercegovac – Stakorina, Ljubinje – Slavija i C. Zvijezda – Glasinac.

Tabela
1. Jahorina 27
2. Maglić 25
3. Slavija 21
4. Hercegovac 20
5. C. Zvijezda 14
6. Glasinac 8
7. Ljubinje 4
8. Stakorina 1