U Dječijem vrtiću „Bajka“ proslavljena slava Sveti Nikola

19. decembra 2016. 058.ba

sveti-nikola-u-cajnicu-1

ČAJNIČE – Sveti Nikola je zaštitnik djece i slava dječijeg vrtića „Bajka“. On im donese poklone, zato mu se djeca raduju, proslavljaju ga i spremaju priredbu za njega.

Slavski kolač prelomio je protojerej-stavrofor Momir Vasiljević, zajedno sa djecom, njihovim vaspitačima i direktorom.

Prota Momir je nakon slavskog obreda čestitao slavu i poželio im mir, sreću i duhovno blagostanje naglašavajući djeci da prije svega budu dobra kao i dosada, dodajući da nakon današnje slave u susret im ide najradosniji praznik Božić, te da ga zajedno dočekaju i proslave.

Igrokazi, recitacije, ples i vesela dječja lica obučena u raznolike kostime, bile su popraćene aplauzom mnogobrojne publike. Šestogodišnja Jana Stanić iz Dječijeg vrtića „Bajka“ kazala je da su se njeni drugari i ona dugo pripremala za nastup na priredbi povodom slave vrtića.

„Mnogo smo vježbali jer željeli smo da pokažemo da smo bili vrijedni i dobri i da od svetog Nikole očekujemo da nam donese igračke i mnogo slatkiša. Poželjela sam ove godine da dobijem lutku u paketiću“- rekla je Jana.

sveti-nikola-u-cajnicu-2

I direktor Dječijeg vrtića Vukašin Katana nije krio zadovoljstvo dječjom priredbom.

„Djeca vrlo rado učestvuju u ovakvim manifestacijama, jako su uzbuđena svaki put kada nastupaju, kao i svi mi iz vrtića. Na sceni su blistala i pokazala šta su naučila – rekao je Vukašin.

Opština Čajniče podržava rad Dječijeg vrtića kako bi mališani imali srećno djetinjstvo i izrasli u zdrave i čestite ljude-izjavio je načelnik opštine Goran Karadžić.

„Vrtić podržavamo u potpunosti, planirani budžet za narednu godinu za ovu ustanovu povećan je za 6% što smatram da će biti dovoljno za riješavanje osnovnih problema. Nastavićemo svoje aktivnosti da usmjeravamo ka poboljšanju uslova za djecu, kao što smo i do sada, a to se vidi kroz razne projekte, putem adaptacije prostora, nabavke osnovnih potrepština i drugo“– kazao je Karadžić.

Na kraju priredbe mališani su dobili Nikoljdanske paketiće koje im je obezbjedila Crkvena opština Čajniče.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Gordana Tadić

Rođena 14. septembra 1988. godine u Čajniču. Osnovnu i srednju školu završila u Čajniču. Godine 2012. diplomirala na Filozofskom fakultetu na Palama, odsjek Žurnalistika, te stekla zvanje diplomirani novinar.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Gordana Tadić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: