U selu Brankovići kod Rogatice – Opijelo i sahrana Dražana Perendije [FOTO]

05.12.2016.

sahranjen-drazan-perendija-1

ROGATICA – U prisustvu više stotina građana Višegrada i Rogatice danas, 5. decembra, sahranjen je Dražan Perendija, bivši predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Republike Srpske i istaknuti društveno-politički radnik.

sahranjen-drazan-perendija-2

Sahrani je, u rodnom selu njegovih roditelja Draga i Veljke, predhodilo opijelo u crkvi Sabor srpskih svetitelja u selu Brankovići kod Rogatice koga je uz sasluženje sveštenika Crkvene opštine Višegrad, vodio protojerej-stavrofor Vojislav Čarkić iz Istočnog Sarajevo.

sahranjen-drazan-perendija-3

Sam čin sahrana obavljen je na obližnjem porodičnom groblju uz suze i jecaje njegovih najmilijih, brojne rodbine i prijatelja i velikog broja preživjelih saboraca i poštovalaca pokojnog Perendije.

sahranjen-drazan-perendija-4

Na sahrani je bio i ministar industrije, energetike i rudarstva u Vladi RS Petar Đokić, pomoćnik ministra rada i boračko-invalidske zaštite Duško Milinović, predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Republike Srpske Duško Miletić, predsjednici boračkih organizacija Gornjedrinske i Sarajevsko-romanijske regije Miloš Lazović i Željko Lalić i više drugih boračkih organizacija i opština iz Republike Srpske.

sahranjen-drazan-perendija-5

Na grobu se od pokojnog Perendije prigodnim govorom oprostio predsjednik Opštinske Boračke organizacije Višegrad Milisav Vasić.

sahranjen-drazan-perendija-6

sahranjen-drazan-perendija-7

sahranjen-drazan-perendija-8

sahranjen-drazan-perendija-9