Udruženje „Moj prijatelj“ održalo humanitarnu izložbu

SRNA - Jovana Borovčanin - 08. децембра 2016. 058.ba

moj-prijatelj-izlozba-1

VIŠEGRAD – Udruženje osoba sa poteškoćama u razvoju „Moj prijatelj“ iz Višegrada organizovalo je drugu humanitarnu izložbu u ovom gradu na kojoj su posjetioci mogli da doniraju novac i na taj način nagrade članove Udruženja koji su izradili predmete od papira i vune.

Predsjednik Udruženja „Moj prijatelj“ Dragana Antić rekla je novinarima da je izložba organizovana povodom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika, sa ciljem da bude predstavljena kreativna strana korisnika.

„Izložba nije prodajnog karaktera, a svi koji žele mogu da doniraju novac za naše proizvode i time daju podršku korisnicima koji su vrijedno radili“, dodala je Antićeva.

Ona je istakla da se Udruženje bavi promocijom života osoba sa invaliditetom, kao i osoba sa poteškoćama u razvoju, te da redovno organizuju kreativne radionice na kojima se druže i razmjenjuju iskustva.

moj-prijatelj-izlozba-2

„Najveći problem je što nemamo svoje prostorije, već koristimo prostor Srednje škole“, istakla je Antićeva.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da opština izdvaja sredstva za pomoć ovom udruženju na godišnjem nivou, što će biti nastavljeno i u narednom periodu.

„Moramo biti solidarni i pokazati koliko naše malo, nekome znači mnogo, posebno kada je riječ o djeci“, kaže Đurević.

Udruženje „Moj prijatelj“ ima 100 članova i 31 korisnika, od kojih su 18 djeca.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,