Čajniče nakon sibirskih minusa

17.01.2017.

vitko-dacevic

ČAJNIČE – Dugotrajni sibirski minusi jenjavaju, što se može primjetiti i na mjernim instrumentima, kao i živosti građana na ulicama.

Temperatura je znatno porasla, ali su i nestali sa porastom temperature, određeni nedostaci u vitalnom funkcionisanju, za potrebe građana.

Prema riječima načelnika štaba za vanredne situcije Vitka Dačevića, sistem grijanja u četiri stambena objekta je poboljšan, kao i vodosnadbjevanje u određenim zonama, grada, zbog boljeg dotoka vode na izvorištima, što će dovesti do urednijeg snadbijevanja građana pitkom vodom.

On je dodao da je Dom zdravlja do sada uredno funkcionisao, kao i područne ambulante Miljeno i Zaborak, te da je napajanje građana električnom energijom u vrijeme niskih minusa bilo uredno bez kvarova na sistemu, što je omogućilo građanima za alternativno grijanje stambenih prostora.

„Sve putne komunikacije do mjesnih zajednica, i naseljenih ruralnih područja su prohodni i u funkciji. Ako ovako vrijeme potraje sa slabim snježnim padavinama i relativno povoljnim temperaturama, početak rada obrazovnih institucija će se odvijati u normalnim uslovima“-istakao je Dačević.