Centar za socijalni rad u Rogatici – Paketi za božićnu radost

09.01.2017.

Rogatica-snijeg u aprilu

ROGATICA – Stara narodna – pomoći drugom veliko je djelo. Toga se, bez sumnje, držalo 49 vlasnika privatnih preduzeća, javnih i drugih pravnih i fizičkih lica kada su se uključili u tradicionalnu akciju Centra za socijalni rad u Rogatici za prikupljanje pomoći sociojalno ugroženim na području opštine da bi i oni što dostojnije proslavili božićne i predstojeće novogodišnje praznike.

– Akcija je trajala od 13. decembra prošle godine kada smo u jednom broju prodajnih objekata u Rogatici otvorili humanitarna mjesta za prikupljanje pomoći i uputili molbu privrednim i drugim subjektima da se uključe u ovu našu akciju, koja je trajala do zaključno sa 3. januarom ove Nove 2017. Prema očekivanju u akciju se uključio veliki broj donatora i od prikupljenih novčanih i drugih priloga kompletirali smo 93 paketa pomoći koje smo uručili licima koja kod našeg Centra ostvaruju novčanu pomoć i onim koji su se u toku predhodne godine više puta obraćali za jednokratnu pomoć, reče direktorka Centra Dragana Bakmaz.

Ona se istovremeno zahvalila svim koji su se na bilo koji način uključili u ovu humanitarnu akciju bez koje mnogi socijalno ugroženi ne bi osjetili radost Božića i predstojeće srpske Nove godine.