Molitvom blagodarenja u novu godinu

14. januara 2017. 058.ba

cajnice-srpska-1

ČAJNIČE – Po već ustaljenoj praksi i tradiciji doček Pravoslavne i Srpske nove godine, proslavljene toržestveno. U hramu Uspenja Presvete Bogorodice, molitveno je otpočela proslava, blagodarenjem i molebnom na novu godinu.

Blagodareno je Gospodu za sva njegova dobročinstva u protekloj godini, a molili se da nam Gospod po svojoj dobroti, milosti i čovjekoljublju podari da i nastupajuća 2017. Godina bude blagoslovena i ispunjena Božjim darovima.

cajnice-srpska-3

Tačno u ponoć zazvonila su sva zvona na crkvi Uspenja Presvete Bogorodice, a na trgu je nebo obasjao vatromet.

Starješina hrama protojerej-stavrofor Momir Vasiljević, čestitao je vjernicima Pravoslavn u novu godinu, koji je istakao: „ Da nam Gospod podari zdravlje blagoslov, mir, slogu, ljubav i poštovanje, da se Bogu molimo i da bližnje volimo, da pomognemo one kojima je pomoć potrebna, a da nas Gospod zaštiti i spasi od svih vidljivih i nevidljivih neprijatelja. Mir Božji! Hristos se rodi! Srećna i Bogom blagoslovena Nova godina.

cajnice-srpska-2

Okupljenim građanima, među kojima je bilo najviše omladine, priređen je roštilj i kuvano vino, tako je Trg u Novogodišnjoj noći, prekriven bjelim prekrivačem bio ispunjen najljepšim svojim ukrasom, građanima Čajniča.

Svojim veselim koreografijama novogodišnju proslavu su ukrasili članovi KUD-a „Izvor“ iz Čajniča.

Nakon Kulturnoumjetničkog programa u sali Doma Kulture, zaigralo se veselo zajedničko kolo na Trgu u centru grada.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Gordana Tadić

Rođena 14. septembra 1988. godine u Čajniču. Osnovnu i srednju školu završila u Čajniču. Godine 2012. diplomirala na Filozofskom fakultetu na Palama, odsjek Žurnalistika, te stekla zvanje diplomirani novinar.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Gordana Tadić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.