Nova donacija Džajke Rogatici – Savremena oprema za hlorisanje vode

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 24. januara 2017. 058.ba

hlorisanje-vode-u-rogatici

ROGATICA – Japanska međunarodna razvojna agencija „JICA“ (Džajka) realizujući projekat „Izgradnja povjerenja kroz ruralni razvoj“ ne prestaje sa donacijama opštini Rogatica.

Najnovija u vrijednosti od 22.000 maraka predata je ovih dana, a radi se o opremi za automatsko gasno hlorisanje vode za piće koja je montirana u glavnoj pumpnoj stanici „Grad“ u centru Rogatice.

– Oprema se sastoji od 6 boca za gasni hlor sa potrebnim ventilima i ostalim priključcima. Tu je i izolacioni ventil za hlor sa vezama na boce, rotametar za gasni hlor sa dozirnim ventilom, gasni vakum regulator i dosta druge prateće opreme, reče radnik na rukovanju pumpom Nenad Đerić. On je napomenu da će njemu i ostalim kolegama koji svakodnevno rade na održavanju postrojenja pumpe umnogome olakšati posao oko hlorisanja vode kojom se nakon dotoka novim cjevovodom dužine 4,3 kilometra sa izvorišta „Ziličina“, koji je uz investiciju od 750.000 maraka pušten u rad pred sami kraj prošle i snadbijeva vodom za piće preko dvije trećine Rogatice i prigradskih naselja.

hlorisanje-vode-u-rogatici-2

Instalisana oprema je domaće proizvodnje i isporučilo ju je Preduzeće za tretnam voda Hidrosanitas BH iz Trebinja.

Sa ovom savremenom opremom dodatno je uneprijeđen sistem vodosnadbjevanja stanovnika u gradu posebno u dijelu zdravstveno-higijenske isporuke vode za piće i biće ovih dana dopunjena sa dvije silikonske maske za lice radnika i četiri filtera za zaštitu od neorganskih gasova i para, rekoše ošštini Rogatica.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,