Obilježen Savindan u Srednjoškolskom centru „27. januar“

27.01.2017.

img_0574-610x406

ROGATICA – Obilježavanje školske slave, Svetog Save, započeto je sinoć, svečanom akademijom za učenike i građanstvo, u organizaciji učenika Srednjoškolskog centra „27. januar“. Pjesmama i besjedama o Svetom Savi podsjetili su na značaj Savinog rada za srpski narod.

Danas je obavljeno lomljenje slavskog kolača, uz prisustvo načelnika opštine Milorada Jagodića i drugih opštinskih zvaničnika, kuma škole, predsjednika Školskog odbora, predstavnika javnih ustanova, lokalnih preduzetnika i radnika škole. Direktorica Srednjoškolskog centra „27. januar“ Žaklina Lelek obratila se prisutnima, govoreći o značaju obilježavanja krsne slave, i podsjetivši na moralnu i profesionalnu obavezu prosvjetnih radnika da slijede stope Svetog Save u obrazovanju mladih naraštaja.

2-800x400-610x305

Na današnjoj svečanosti direktorica škole obratila se i radnicima koji su tokom proteklog perioda kraj svog radnog vijeka dočekali u ovoj ustanovi, zahvalivši im na doprinosu u funkcionisanju i čuvanju ugleda ove ustanove, nakon čega im je uručila prigodne poklone.