Studentima u Rogatici 117.000 maraka

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 03. januara 2017. 058.ba

Stipendije

ROGATICA – Usvajajući budžet za 2017. godinu, odbornici SO-e Rogatica, na posljednjoj, decembarskoj, sjednici odlučili su da izdvajanja na ime stipendija đacima i studentima, umjesto prošlogodišnjih 90.000, bude 117.000 maraka.

Pošto je konkurs za dodjelu stipendija zatvoren sa 15. decembrom, studenti mogu uskoro očekivati potpisivanje ugovora i pomoć iz budžeta opštine koju su prošle akademske godine koristila 123 studenta i đaka u visini od 50 do 130 maraka koliko je dobila učenik generacije ovdašnjeg Srednjoškolskog centra i prvorangirani na listi za dodjelu stipendija.

I ove godine prednost kod dodjele stipendije imaće djeca iz porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida do četvrte kategorije i oni koji studiraju mašinstvo, medicinu, farmaciju, hemiju, matematiku, fiziku, građevinu i arhitekturu kao deficitarne oblasti u opštini.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: